MOTOGP: Dani Pedrosa, castigator in Malaezia

Spaniolul Dani Pedrosa a reusit sa castige Marele Premiu al Malaeziei la clasa MotoGP. Pilotul Repsol Honda este la victoria cu numarul 3 in acest sezon. Pe locurile 2, respectiv 3 s-au clasat alti doi spanioli:  Marc Marquez (Honda) si Jorge Lorenzo (Yamaha).

Pedrosa a reusit, astfel,  prima sa victorie dupa o pauza de cinci luni. Spaniolul nu se afla in lupta pentru titlu, insa cu toate acestea nu i-a permis liderului la zi, colegul sau de echipa, Marc Marguez sa castige in Malaezia.

Cursa a parut una facila pentru Pedrosa, care l-a depasit pe Jorge Lorenzo la capatul primului tur, imediat dupa start si a ramas pe prima pozitie pana la final.

Valentino Rossi, fostul multiplu campion al lumii, a terminat cursa pe locul 4, fara a avea oportunitatea de a lupta roata la roata. Locul 5, Alvaro Bautista a stat mult in spatele “Doctorului” pe tot parcursul cursei.

Liderul clasamentului general la MotoGP continua sa fie tanarul pilot spaniol Marc Marquez, cu un avans de 43 de puncte fata de Jorge Lorenzo, campionul mondial en-titre.

Urmatoarea etapa va avea loc in Australia.