Motorul EcoBoost, produs de Ford la Craiova, a castigat premiul pentru Motorul International al Anului

motorul anului 2013 produs la craiova

Motorul pe benzina EcoBoost, de 1 litru, al Ford Motor Company, produs in Romania, la Craiova, a fost desemnat Motorul International al Anului 2013, acesta fiind al doilea an consecutiv in care primeste aceasta distinctie.

EcoBoost de 1 litru, care imbina injectia directa, supraalimentarea turbo si supapele cu distributie variabila reducand consumul fara a sacrifica puterea, a fost premiat in cadrul premiilor anuale prezentate de revista Engine Technology International, fiind apreciat de juriul format din 87 de jurnalisti auto din 35 de tari din intreaga lume.

„In cazul unei tehnologii atat de mature precum motorul cu combustie interna, realizarea unei adevarate descoperiri tehnologice se intampla foarte rar, dar acesta este exact lucrul pe care echipa l-a realizat cu acest motor.Trebuie sa il conduci ca sa poti crede ca un mic motor in trei cilindri poate genera asemenea performante si consum de combustibil”, a declarat, conform prosport.ro, Joe Bakaj, vicepresedinte Ford.

Juriul a notat ca puncte forte ale motorului EcoBoost manevrabilitatea, performanta, consumul, rafinamentul si aplicarea cu succes a tehnologiilor avansate in materie de motoare.

Motorul EcoBoost de 1 litru, produs la uzinele din Koln, Germania, si Craiova, Romania, echipeaza in prezent modele mici, precum Fiesta si B-MAX, dar si modele compacte ca Focus, C-MAX si Grand C-MAX.

Sursa foto: prosport.ro