MRU: BASESCU sa se intereseze asupra continutului exact al declaratiilor mele

Mihai Razvan Ungureanu sustine, marti, in replica la afirmatiile sefului statului la adresa sa, ca nu s-a referit “nicaieri” la faptul ca, in timpul mandatului sau de director al Serviciului de Informatii Externe (SIE), ar fi transmis informatii referitoare la dosarul “Microsoft” intrucat legea ii interzice sa se refere la “continutul notelor trimise catre beneficiarii de drept”.

“Ma astept ca domnul presedinte Traian Basescu sa se informeze exact asupra continutului declaratiilor mele. Daca un articol de presa nu este suficient, are in mod cert la indemana transcriptul emisiunii de aseara ( luni-n.r.) gazduita de dl. Rares Bogdan, unde am intervenit in direct. Nu m-am referit nicaieri la faptul ca as fi trimis informatii referitoare la dosarul ‘Microsoft’ in timpul mandatului meu de director al SIE. Motivul este cat se poate de evident: legal, imi este interzis sa ma refer la continutul notelor trimise catre beneficiarii de drept. Am precizat doar ca beneficiarul legal a fost informat mereu asupra oricaror chestiuni care tin de competenta SIE. In acest context, am pretentia legitima ca orice referire la spusele mele sa fie facuta in cunostinta de cauza”, precizeaza Mihai Razvan Ungureanu, intr-o declaratie de presa remisa marti presei.

Fostul sef al SIE adauga ca s-ar bucura “ca decenta sa fie o virtute generalizata in clasa politica romaneasca, indiferent de functia pe care un om politic o exercita”.

CITESTE SI: TRAIAN BASESCU: Cea mai mare greseala a mea a fost legata de Votul Uninominal. LIVE TEXT 

“In schimb, parerile domnului presedinte si ale mele coincid perfect in ceea ce priveste motivele caderii Guvernului Ungureanu. Mai mult chiar, si eu cred ca in fruntea Executivului ar trebui sa fie numit un om politic cu greutate. Indiferent de ce gandim astazi, pozitia de prim-ministru a fost in egala masura o onoare si o provocare pentru mine. M-am bucurat sa imi pot sluji tara si din aceasta demnitate. Ar fi fost si mai bine daca, in conditiile unei sustineri politice constante si angajate, mandatul in functia de prim-ministru ar fi fost mai lung de 78 de zile”, conchide Mihai Razvan Ungureanu.

Presedintele Traian Basescu a declarat marti la Adevarul Live nu stie de unde au aparut afirmatiile unor fosti sefi de servicii potrivit carora in dosarul Microsoft a fost implicat Serviciul de Informatii Externe.

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS: Nu vreau sa fiu un PRESEDINTE intr-un TURN de FILDES. UPDATE 

“Sefii de servicii au un mare avantaj, ca ei nu trebuie sa probeze ce spun. Uite, eu ii spun domnului Melescanu si domnului Ungureanu, ii rog sa faca publice o data si un numar de informare pe care au trimis-o, spre exemplu, presedintelui Romaniei sau primului-ministru sau ministrului de resort cu privire la nereguli legate de Microsoft. Am vazut tipul acesta de oameni misteriosi care doar fac enunturi, fie ca e vorba de Harnagea, fie ca e vorba de Melescanu sau de Ungureanu, ei cred ca pot vinde orice. Eu va dau scris aici, public, va spun ca nu am primit nicio informatie de la SIE legata de Microsoft si chiar as avea de facut un apel public la fostii sefi ai SIE: decenta este de aur. Aici a fost munca DNA, a SRI, nu a lor”, a sustinut presedintele.

Traian Basescu a declarat in context ca dosarul Microsoft a fost “unul romanesc” si ca niciodata nu a primit vreo informatie legata de acest dosar de la SIE.

Sursa foto: jurnalul.ro