MRU: Canditatul Aliantei DA la alegerile prezidentiale va fi stabilit la toamna

Presedintele Fortei Civice, Mihai Razvan Ungureanu, a declarat joi ca Alianta DA va decide la toamna cine va fi candidatul la alegerile prezidentiale din 2014 si a subliniat ca acesta ar putea fi chiar si din afara aliantei.

“Nu am gandit in momentul de fata in cadrele inguste ale apartenentei la cele doua partide – FC sau PNTCD – pentru ca in intelegerea noastra la Alianta conteaza principiul si profilul, nu ne-am gandit la o persoana, un nume propriu. O candidatura unica la prezindentiale are ca scop strategic reechilibrarea vietii politice in Romania, asta e miza, nu sa aduci un nume de familie in coloana prezidentiala, sa se bucure de o vara la Neptun.”, a declarat Mihai Razvan Ungureanu.

MRU a tinut sa atraga atentia asupra reechilibrarii vietii politice din Romania, in conditiile in care Parlamentul este dominat in proportie de 70% de USL.

Problema este cum reechilibrezi viata politica din Romania care inseamna 70% USL in Parlament si cum dai o sansa unei actiuni, care ne reprezinta pe noi FC, aceea de profesionalizare a activitatii politice.”E foarte bine daca am avea de ales intre 2-3-5 persoane care sa intre in niste cadre agreate, sa indeplineasca criterii general agreate de fortele politice de dreapta, sa ne hotaram la o persoana indiferent ca nu este in FC sau este, ca nu este in niciun partid, sau este dintr-un alt partid, nu conteaza, important este sa avem toti acelasi numitor comun, nu este un compromis, ci o necesitate”, a declarat Mihai Razvan Ungureanu intr-o conferinta de presa la Galati.

MRU a mai precizat ca Alianta DA va avea candidati unici si la europarlamentare, unde spera ca va obtine 8-10%, adica un numar de 2-3 mandate de europarlamentar.

Foto: Cotidianul