MRU, despre cei 3 ani ai Guvernarii PONTA: Este o OBSESIE POLITICA foarte clara, e CARAGHIOS

Fostul premier MIHAI RAZVAN UNGUREANU a facut marti, la postul B1 TV, bilantul celor trei ani ai Guvernarii PONTA.

In acest context, UUNGUREANU a declarat ca recentul eveniment organizat la trei ani de la preluarea guvernarii de catre PSD a fost unul derizoriu si care nu are nicio semnificatie politica.

PONTA are niste consilieri care stiu una si buna: ca trebuie sa lucreze pe aceeasi poezie. Inamicul PSD-ului este intai presedintele in exercitiu TRAIAN BASESCU si apoi fostul presedinte TRAIAN BASESCU. Este o obsesie politica foarte clara. Pentru ca, la un moment dat, aceasta obsesie politica parea sa nu mai functioneze in raport de comunicare intre Guvern, PSD pe de o parte, si masa larga a electoratului, au revitalizat chestiunea. si a iesit acesta intalnire absolut derizorie la care nu au participat decat intr-o foarte mica parte parlamentari PSD, cei care au fost adusi pe seama convocatorului”, a declarat UNGUREANU.

CITESTE SI: VICTOR PONTA: Sunt MANDRU ca am VOTAT acum 3 ani MOTIUNEA de CENZURA

Pe de alta parte, insa e caraghios. Ma gandeam cat rau isi face el siesi, de fapt. Nu organizezi nimic in momentul in care se implinesc zece ani de la semnarea Tratatului de Aderare a Romaniei la UE, in schimb, organizezi o chestiune care este scoasa din orice context si care n-are absolut nicio semnificatie politica. Deci, nu te interseasca ca ca s-au implinit zece ani de la semnarea Tratatului de Aderare la UE, in schimb te interseaza nu stiu ce chestiune care pare sa iti dea tie un pic de statura politica”, a mai spus MRU.

Fostul premier a prezentat si o serie de date concrete cu privire la cei trei ani de Guvernare PSD.

In primul rand, preturile au crescut mai mult decat veniturile populatiei in trei ani, ceea ce inseamna ca avem mai putin in buzunar si ca dam mai multi bani in clipa in care cumparam ceva. Veniturile si cheltuielile gospodariilor au crescut in trei ani de la 2.400 de lei la 2.600 de lei. (…) Din totalul cheltuiellilor, populatia aloca la finalul anului trecut o pondere mult mai mica pentru consum decat in 2012, altfel spus nu isi mai permite sa cumpere pentru ca banii se duc pe plata utilitatilor si pe taxe, impozite si contributii. Deci, la nivelul familiei se traieste mult mai prost decat in 2012, in raport cu veniturile si cheltuielile”, a declarat UNGUREANU.

CITESTE SI: MIHAI RAZVAN UNGUREANU: Evenimentul organizat de PSD este DERIZORIU

Vorbim despre cresterea, ca surplus real, de pensii si salarii. Pensia medie a crescut in termenii puterii de cumparare in acesti trei ani cu mai putin de doua procente, iar salariul mediu, sub 5%. (…) in trei ani de zile – evolutia PIB, sub 3% din nivelul asumat in programul de guvernare. Scaderea taxelor si impozitelor, imi pare rau, in trei ani de zile sunt peste 40 de taxe si impozite noi. Unele masuri sunt corecte, in speta scaderea CAS-ului, lucru pe care, la randul meu, am incercat sa il fac. Scaderea TVA-ului, care n-a fost facuta in calendarul previzionat, este un lucru corect. Dar scaderea TVA de la 24% la 9% nu a dus la scaderea preturilor in niciun fel”, a mai declarat fostul premier.

Sursa foto www.gandul.info