MRU, despre PONTA: Ce CREDIBILITATE, ce ONORABILITATE poate sa aiba un premier URMARIT PENAL?

Fostul premier MIHAI RAZVAN UNGUREANU a vorbit duminica,la postul B1 TV despre situatia in care se afla premierul Romaniei, VICTOR PONTA, dar si despre motiunea de cenzura pe care PNL a depus-o.

“Daca am un regret, e ca nu s-a putut face suficient de cuprinzatoare ca sa intre in text lucrurile grave comise de Ponta in ultimii ani. Votul prin corespondenta e un subiect greu, serios, esential din punct de vedere constitutional si democratic”.

Despre motiune, Ungureanu spune ca sunt sanse apreciabile. “E greu de citit pentru ca dinamica grupurilor parlamentare va fi accentuata odata cu cresterea presiunii pe Ponta. Toate declaratiile de afiliere, unele dintre ele chiar lacrimoase, toate sunt fum”.

CITESTE SI: LIVE TEXT PNL CONTRAATACA! ALINA GORGHIU: PONTA a luat OSTATIC statul ROMAN. UPDATE

“Mai departe se va vedea ca Ponta va fi lasat singur. Acum, prin felul in care ataca tot ceea ce considera ca ii provoaca raul, creaza premisele a doua catastrofe politice – desfiintarea PSD sau reducerea la iun micron politic ori o lovitura grea data statutului democratiei romane. E greu sa intelegi cu ochii unui european cum se poate ca un inalt demnitar al unui stat european se prevaleaza de scenarii cosmice pentru a se apara contra unei acuzatii cu dovezi din partea DNA”, spune fostul prim-ministru.

In ceea ce priveste reactia premierului cand a trimis catre ambasadele din Romania a unor tari scrisori “in care sunt relatate toate rationamentele profund false. Cand faci asa ceva nu denota decat disperare ca va exista o reactie dura din partea statelor partenere noua”.

CITESTE SI: LIVE TEXT: SEDINTA COALITIEI s-a INCHEIAT. PONTA: ACUZAREA mea are ca scop schimbarea GUVERNULUI. UPDATE

Ungureanu este de parere ca “va exista o critica la adresa premierului pe care le face la adresa justitiei, asupra independentei justitiei. Toate ambasadele au trimis catre centrale explicatiile pe care le au ei, rapoartele lor care sunt mult mai obiective decat scrisorile redactate din disperare. Reactia externa va veni. Ce credibilitate, ce onorabilitate poate sa aiba un premier urmarit penal?”.

De altfel, MRU compara situatia premierului cu cea a omologului croat.

Sursa foto www.gandul.info