MRU: Europarlamentarii romani sunt platiti si din banii nostri. Atunci ne permitem sa trimitem la Bruxelles un Becali?

Mihai Razvan Ungureanu, presedintele partidului Forta Civica, a declarat intr-un interviu pentru Agerpres, in contextul alegerilor europarlamentare, ca romanii ar trebui sa stie ca “europarlamentarii sunt platiti din banii nostri” si atrage atentia ca ar trebui schimbata matricea europarlamentarului care nu stie sa pronunte corect limba materna.

Intrebat daca avem oameni care sa reprezinte cu adevarat Romania la Parlamentul European, Mihai Razvan Ungureanu a afirmat ca Romania ar trebui sa se intrebe daca isi permite sa trimita la Bruxelles oameni care nu au deschis o data gura in legislativul european.

“Europarlamentarele sunt de doua ori importante. Europarlamentarii nostri sunt platiti si din banii nostri, pentru ca Romania plateste peste un miliard de euro pe an. In buzunarele celor care ajung europarlamentari se regasesc si centii pe care ii dam fiecare dintre noi, sigur, si cetatenii germani si cetatenii spanioli si cetatenii francezi, dar si cetatenii romani. Si noi ne permitem sa trimitem la Bruxelles un Becali care ajunge la puscarie, iar dupa aceasta nu deranjeaza pe nimeni? Ne permitem sa trimitem la Bruxelles, partide mari — rude, prieteni politici, oameni care au nevoie de o sinecura, oameni care nu au deschis o data gura in Parlamentul European?

Citeste si: MRU: Sansele ca Romania sa aiba un numar mare de europarlamentari scade din cauza fragmentarii

Mergeti in strada si intrebati romanii daca stiu si pot spune sase sau sapte nume de europarlamentari care s-au remarcat pe meritul prezentei lor politice in Parlamentul European. O sa va pomeneasca de Becali. Asta e matrice de europarlamentar? Acolo nu te duci de mobile politice din Romania care au nevoie de perfuzii, acolo, in loc de aici, in sens alegoric, nu te duci cu oameni care nu pronunta bine nici propria limba materna. Este elementar important acest lucru.