MRU, intrebat daca va fi seful Cancelariei prezidentiale a lui Iohannis: Nu confirm, dar nici nu infirm

Prim-vicepresedintele PNL, Mihai Razvan Ungureanu, nu a confirmat, dar nici nu a infirmat, posibilitatea de a fi numit la sefia Cancelariei prezidentiale a presedintelui ales al Romaniei, Klaus Iohannis, odata cu instalarea acestuia la Palatul Cotroceni.

„Nu confirm, dar nici nu infirm. Presedintele Klaus Iohannis isi va prezenta singur echipa. Voi fi aproape de el, indiferent de pozitia mea”, a spus Ungureanu, intrebat daca va fi propus sef al Cancelariei prezidentiale.

Mihai Razvan Ungureanu, despre care a scris zilele acestea ca Iohannis asteapta o recomandare a fostului premier pentru functia de consilier prezidential pe politica externa, a negat orice fel de implicare in formarea echipei lui Klaus Iohannis.

„Domnul Iohannis isi face echipa domniei sale. O echipa serioasa se construieste pe indelete, nu cu sufletul la gura. Rabdare!“, a spus Ungureanu, pentru cei de la „Adevarul“.

Citeste si: IOHANNIS A VORBIT DESPRE RELATIA CU PREMIERUL UNGARIEI INTR-UN INTERVIU ACORDAT COTIDIANULUI GERMAN WELT AM SONNTAG

Surse din partid au precizat ca patru dintre viitorii consilieri prezidentiali au fost, la Palatul Cotroceni, pentru a se pune la curent cu modul de functionare a Administratiei Prezidentiale. Presa a relatat ca Dan Mihalache, Andrei Muraru, Cosmin Marinescu si George Scutaru sunt cei care au mers la Cotroceni in pregatirea preluarii de catre Klaus Iohannis a mandatului de presedinte.

Mai multi intelectuali romani, in funtea cu Andrei Plesu, Gabriel Liiceanu, Vladimir Tismaneanu si Andrei Oisteanu, au publicat, in Revista 22, o scrisoare adresata presedintelui ales, Klaus Iohannis, in care s-au aratat ingrijorati de echipa de consilieri pe care si-a ales-o. Iohannis le-a raspuns printr-un scurt mesaj postat pe facebook. Vezi aici raspunsul lui Klaus Iohannis