MS: In 2015 au fost 28 de cazuri de meningite meningococice si un deces, cel al nepoatei lui Dumitru Prunariu

Purtatorul de cuvant al Ministerului Sanatatii, Oana Grigore, a declarat, miercuri, ca in acest an au fost 28 de cazuri de meningite meningococice si un deces, cel al nepoatei lui Dumitru Prunariu, iar in ultimii patru ani media a fost de 63 de cazuri de imbolnaviri.

“Pana in 1 august au fost confirmate 28 de cazuri de meningite meningococice. Media imbolnavirilor din ultimii patru ani s-a situat undeva in jurul a 63 de cazuri.

In 2014, pana in 1 august au fost inregistrate 43 de cazuri de meningite meningococice, iar in tot anul au fost 71 de cazuri si niciun deces. In 2013, pana in 1 august au fost 31 de cazuri, iar pana la sfarsitul anului numarul a ajuns la 53, fiind inregistrat si un deces.

CITESTE SI: DOSAR PENAL dupa decesul NEPOATEI lui DUMITRU PRUNARIU

In primele sapte luni din 2012 au fost 56 de cazuri de meningite meningococice, iar pana la sfarsitul anului nu s-au inregistrat alte imbolnaviri. In 2011, pana in 1 august au fost inregistrate 54 de cazuri de meningite meningococic, in tot anul fiind 74 de imbolnaviri”, a spus Oana Grigore, pentru Mediafax.

CITESTE SI: DUMITRU PRUNARIU, PRIMUL ROMAN AJUNS IN SPATIUL COSMIC, TRAIESTE O DRAMA

Nepoata cosmonautului Dumitru Prunariu a murit, duminica, la scurt timp dupa ce a fost dusa, in stare grava, la Institutul “Matei Bals” din Bucuresti, unde a fost diagnosticata cu meningita meningococica. Un dosar penal a fost deschis in urma mortii Arianei Prunariu, care ar fi fost diagnosticata gresit de medicul ambulantei private NICOMED si a fost transportata la spital mult prea tarziu.

Sursa foto b1