MS solicita ACTUALIZAREA PRETURILOR la MEDICAMENTE

Ministerul Sanatatii (MS) solicita tuturor detinatorilor de autorizatii de punere pe piata sau reprezentantilor acestora sa isi ACTUALIZEZE, pana la data de 10 martie, toate PRETURILE la MEDICAMENTELE de uz uman, in conformitate cu ordinul 75/2009, se arata intr-un comunicat remis luni presei de reprezentantii institutiei.

“Aceasta intrare in normalitate a PRETURILOR MEDICAMENTELOR inseamna de fapt o schimbare in beneficiul sistemului de sanatate, astfel incat majoritatea medicamentelor vor avea o revizuire in scadere a preturilor. Asta va insemna o economie substantiala la bugetul de stat, care se va regasi in tratamente si medicamente inovatoare pentru pacienti”, a declarat ministrul Sanatatii, NICOLAE BANICIOIU.

Citeste si: MS si CNAS au inceput CONTROALELE in FARMACII

Astfel, in temeiul Ordinului Ministrului Sanatatii nr. 75/2009, PRETUL MEDICAMENTELOR trebuie sa fie mai mic sau cel mult egal cu cel mai mic pret al aceluiasi medicament din 12 tari: Republica Ceha, Bulgaria, Ungaria, Polonia, Slovacia, Austria, Belgia, Italia, Lituania, Spania, Grecia si Germania.

Citeste si: MS propune taxarea DIFERENTIATA pentru noile medicamente care vor fi compensate

PRETUL MEDICAMENTELOR va fi avizat pe o perioada de un an, calculata de la data avizarii, conform legislatiei in vigoare, se mai arata in comunicat.