MTS va beneficia de 2% din taxele pentru JOCURI de NOROC

Ministerul Tineretului si Sportului (MTS) va beneficia, din luna februarie, de 2 la suta din TAXELE percepute pentru desfasurarea JOCURILOR de NOROC, potrivit unui comunicat remis Agerpres.

Ordonanta de Urgenta 92/2014 din 30 decembrie 2014 prevede ca ministerului i se aloca 2% din TAXELE percepute pentru obtinerea licentei de organizare a JOCURILOR de NOROC, a autorizatiei de exploatare a jocurilor de noroc, precum si din taxa de acces.

CITESTE SI: Taxele pentru jocurile de noroc vor fi majorate si calculate in euro 

”Ordonanta de Urgenta 92/2014 intra de anul acesta in vigoare. In acest sens, 2% din taxele pe JOCURILE de NOROC vor fi directionate catre Ministerul Tineretului si Sportului. Aceste resurse vor fi folosite pentru sustinerea sportului din Romania”, a declarat ministrul Tineretului si Sportului, GABRIELA SZABO.

”Alocarea unei parti din TAXELE pe JOCURI de NOROC catre tineret si sport reprezinta o practica intalnita in toate statele din Europa Occidentala, aici ma gandesc mai ales la aportul Loteriei din Marea Britanie la finantarea Jocurilor Olimpice de la Londra, din 2012, sau la cazul Irlandei, tara in care Loteria a fost fondata chiar cu scopul de a sustine domenii ca sportul, tineretul sau sanatatea. Tin sa multumesc colegilor din Guvern pentru sustinere, doamnei Cristinela Odeta Nestor, presedintele Oficiului pentru Jocuri de Noroc, indeosebi domnului Ministru al Finantelor Publice, Darius Valcov”, a mai spus GABI SZABO.

CITESTE SI: Site-urile de pariuri, jocuri loto sau de noroc care nu si-au platit taxele datorate, vor fi blocate pentru jucatorii din Romania 

TAXELE COLECTATE de catre stat de pe urma JOCURILOR de NOROC ajung anual in jurul sumei de 700 de milioane de euro. Din aceasta suma MTS va incasa 2%, conform OUG 92/2014, precizeaza comunicatul. Proiectul ordonantei de urgenta a fost initiat de Oficiul National pentru Jocuri de Noroc si Ministerul Finantelor Publice, sustinut de Ministerul Tineretului si Sportului (MTS).

Sursa foto: jurnalul.ro