MUGUR ISARESCU, GUVERNATORUL BNR, AMENINTA CU PENSIONAREA

MUGUR ISARESCU ameninta cu PENSIONAREA. “In august fac 46 de ani de activitate. Am inceput in 1971. La varsta de pensionare, orice salariat al BNR primeste o suma. Asa a hotarat Consiliul de Administratie, sa conduc aceasta institutie care nu este, repet, o institutie bugetara. Aceasta institutie nu ia un leu din bugetul Statului ci dimpotriva, da 80% din profit.

Pana acum nu am luat nicio pensie, ca mi s-a parut de bun simt sa nu iau simultan si pensie si salariu. Dar daca vad ca ma stimulati, o sa-mi depun dosarul de pensionare”, a spus marti Guvernatorul BNR, ca reactie la declaratia senatorului Daniel Zamfir, care a afirmat la Antena 3, ca Isarescu a luat 120.000 de euro indemnizatie de pensionare.

Potrivit normelor interne ale Bancii Nationale, “la incetarea contractului individual de munca, potrivit prevederilor art. 56 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 53/2003 privind Codul muncii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, salariatii Bancii Nationale a Romaniei beneficiaza de o indemnizatie de pensionare, egala cu 12 salarii, calculata la nivelul ultimului salariu primit, cu conditia ca salariatul respectiv sa fi lucrat, fara intrerupere, minimum 6 ani in cadrul bancii, anterior indeplinirii conditiilor legale de incetare a contractului individual de munca”.

Salariul lunar al lui Mugur Isarescu a fost de 55.417 lei, potrivit BNR.

Sursa foto: realitatea