MUGUR ISARESCU: Piata financiara din Romania este cam DEZECHILIBRATA

PIATA FINANCIARA din ROMANIA este cam DEZECHILIBRATA, existand o dominanta masiva a bancilor, a declarat joi MUGUR ISARESCU, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), in cadrul unei conferinte la Academia de Studii Economice (ASE).

“Nu avem o supradominanta dar as spune ca este o dominanta masiva a bancilor in cadrul sistemului financiar din Romania. 80%, chiar mai mult, din totalul activelor financiare din ROMANIA apartin bancilor. Acesta nu este neaparat un avantaj. Nu este un avantaj nici pentru noi, care reprezentam sistemul bancar. Avem o PIATA FINANCIARA cam DEZECHILIBRATA. E important si pentru banci sa aiba, nu neaparat in coasta, dar sa existe alternative si pentru banci si pentru clientii bancilor si pentru oricine, pentru economia reala sa existe segmente financiare nebancare mult mai dezvoltate”, a spus MUGUR ISARESCU.

Potrivit lui MUGUR ISARESCU, pietele financiare sunt esentiale pentru dezvoltarea economica.

CITESTE SI:  MUGUR ISARESCU: BANCILE nu sunt DEZVOLTATORI IMOBILIARI 

“Bursa de valori, pietele financiare nebancare au si ele ceea ce de multe ori au inteles romanii: jocuri bursiere, speculatii, dar ele in primul rand sunt esentiale pentru dezvoltarea economica. Constituie alternative de finantare elemente esentiale pentru adancirea pietelor financiare. Fara piete financiare adanci nu putem sa difuzam riscurile nu putem sa le controlam si asa mai departe”, a mai afirmat guvernatorul BNR MUGUR ISARESCU.

CITESTE SI: MUGUR ISARESCU: Cresterea economica actuala a ROMANIEI este SUSTENABILA 

Sursa foto: economica.net