Mugur Isarescu va candida in 2014! Vezi declaratiile lui Adrian Vasilescu

SEFUL BNR, MUGUR ISARESCU, BNR, CONDUCE, STRUCTURA, COMITETUL NATIONAL PENTRU SUPRAVEGHEREA MACROPRUDENTIALA, ROL, AVERTIZA, GUVERN, DECIZII, PERICOL, STABILITATE FINANCIARA, ROMANIA

Consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, a declarat, vineri seara, ca Mugur Isarescu va candida pentru un nou mandat de guvernator al Bancii Nationale, in 2014.

“In octombrie 2014 sunt alegeri pentru consiliul de administratie al BNR, inaintea prezidentialelor din noiembrie”, a precizat Vasilescu.

Consilierul guvernatorului a mai adaugat ca Mugur Isarescu nu va candida la presedintia Romaniei, varianta avansata vineri de Ion Iliescu si de Victor Ponta.

“In 2000, cand a candidat, a fost un exercitiu. Nu s-au castigat alegeri in tara romaneasca fara sa-ti ataci adversarul, ci doar spunand ceea ce vrei sa faci. A acceptat, cu mari presiuni, pentru ca a reusit cele trei obiective pe care si le-a stabilit, cat a stat in fruntea Guvernului: cresterea economica, sa transforme inflatia in dezinflatie, iar Romania sa bata palma cu Uniunea Europeana pentru 2007. Atunci cand a plecat de la Guvern, in decembrie 2000, a lasat aceste trei obiective ‘la cheie’. Programul pe care l-a facut atunci Mugur Israrescu a mers inainte cu doua Guverne: Nastase si Tariceanu, pana cand Romania a aderat la UE”, a spus Adrian Vasilescu, la Digi 24.

Foto: Ziarul Financiar