Mugurel Surupaceanu, condamnat la 7 ani de inchisoare pentru spalare de bani

Mugurel Surupaceanu a fost condamnat, marti dupa-amiaza, la 7 ani de inchisoare pentru spalare de bani, in dosarul de coruptie in care sunt cercetati mai multi directori din Complexul Energetic Turceni.

Surupaceanu a fost anchetat inca din 2009 la ICCJ, la acea vreme fiind deputat PSD de Gorj, iar dupa ce a demisionat cauza a fost trimisa la Tribunalul Gorj.

Si fostul director al Complexului Energetic Turceni, Dumitru Cristea, a fost condamnat la 6 ani de inchisoare pentru abuz in serviciu.

Urmatoarea instanta in dosar va fi Curtea de Apel Craiova.

Fostul deputat PSD de Gorj, Mugurel Surupaceanu, a fost trimis in judecata de procurorii DNA, in anul 2009, pentru fapte de coruptie. Alaturi de acesta, au mai fost trimisi in judecata fosti directori de la fostul Complex Energetic Turceni: Dumitru Cristea, fost director general al fostului Complexului Energetic Turceni, Silvica Boiangiu, ex director al Directiei de Investitii, Ioan Viorel Vasile, fost director Directia Comerciala si Sorin Busan.

Acestia sunt acuzati ca au achizitionat, cu incalcarea prevederilor legale si la un pret supraevaluat, un utilaj nefolositor si uzat. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Gorj, dupa ce Surupaceanu si-a dat demia Dosarul „Buldotanc”