MUHAMMAD ALI A MURIT! VIDEO REMEMBER

Muhammad Ali

Fostul mare pugilist MUHAMMAD ALI a MURIT la varsta de 74 de ani. Unul dintre cei mai mari pugilisti din istorie, MUHAMMAD ALI a incetat din viata intr-un spital din orasul Phoenix, informeaza BBC.

O serie grava de probleme respiratorii au dus la deces, potrivit unui anunt facut de medici, insa MUHAMMAD ALI suferea de peste 30 de ani si de Parkinson. Nascut sub numele CASSIUS MARCELLUS CLAY,  MUHAMMAD ALI a castigat titlul olimpic la doar 18 ani, la Jocurile de la Roma. MUHAMMAD ALI s-a retras din activitate in 1981, dupa ce a castigat 56 din cele 61 de lupte.

In 1964, CASSIUS CLAY s-a convertit la Islam si a luat numele MUHAMMAD ALI. Trei ani mai tarziu, el a refuzat inrolarea in armata SUA, invocand motive religioase. MUHAMMAD ALI s-a opus implicarii SUA in Razboiul din Vietnam si a declarat ca ar fi luptat in razboi doar daca Alah i-ar fi cerut.

CITESTE SI: MUHAMMAD ALI, INTERNAT DE URGENTA IN SPITAL

MUHAMMAD ALI a fost initial arestat si gasit vinovat de eschivare a serviciului militar si si-a pierdut astfel licenta de boxer pentru o perioada de patru ani. Apelul sau a ajuns pana la Curtea Suprema a SUA, iar in 1971 s-a decis anularea condamnarii. MUHAMMAD ALI a devenit astfel un reprezentant al generatiei contraculturii din SUA.

Despre viata lui MUHAMMAD ALI s-au facut mai multe filme, povestea sa fiind absolut impresionanta. In ultimii ani a avut insa probleme grave de sanatate, iar MUHAMMAD ALI a fost internat de mai multe ori in spital incepand cu 2014.

Sursa foto: sports illustrated