Multi romani se tem de avion si pleaca in vacantele din strainatate cu masina

Cei mai multi romani prefera sa plece in vacanta intr-o alta tara cu masina proprie si cu autocarul. Avionul ocupa locul al treilea in preferintele de transport ale acestora.

Declaratia a fost facuta, marti, de Cristian Pandel, proprietarul agentiei de turism Christian Tour, in cadrul unei conferinte de presa.

“Cei mai multi turisti romani circula cu masina proprie. Pe locul doi sunt inca autocarele, iar avionul ocupa locul trei. Sunt inca foarte multi turisti romani carora le este teama sa zboare”, a spus Pandel, potrivit Mediafax.

Christian Tour, a doua mare agentie de turism din Romania ca cifra de afaceri, dupa Perfect Tour, a incheiat anul trecut cu afaceri de 206 milioane de lei, in crestere cu 30% comparativ cu 2012. Firma a incheiat anult trecut cu un profit net de peste 3 milioane de lei, in crestere cu 50%.

Citeste si: Balcic, destinatia preferata a turistilor romani pentru Paste

Printre destinatiile favorite ale celor peste 150.000 de turisti care au calatorit cu aceasta agentie se numara Grecia, Turcia si Spania. 

Pandel a mai spus ca de anul trecut, odata cu introducerea a doua zboruri charter din Cluj-Napoca si a alte sapte din Timisoara catre Grecia si Turcia, a scazut substantial numarul romanilor din Transilvania care pleaca in vacante cu zboruri din Ungaria.

Infiintata in urma cu 17 ani, firma are acum 28 de agentii si 125 de angajati.

Sursa foto: boston.com