Multivitamine și minerale: de ce sunt importante?

Suplimentele alimentare cu multivitamine și minerale sunt cele mai cunoscute din gama de suplimente nutritive existentă pe piață. Popularitatea lor crește pe zi ce trece datorită beneficiilor pe care le au. Multivitaminele și mineralele sunt considerate nutrienți necesari, datorită multiplelor roluri pe care le au pentru organismul tău.

Consumul de suplimente cu multivitamine si minerale te va ajuta să ai oase mai puternice și dinți sănătoși, îți va întări sistemul imunitar și acestea te vor ajuta la regenerarea rănilor. Pe lângă aceste beneficii, suplimentele cu multivitamine și minerale repară leziunile celulare.

Recomandarea specialiștilor este de a completa o dietă sănătoasă cu suplimente cu multivitamine și minerale. În acest articol, vom discuta despre multivitamine și minerale ca aport de nutrienți necesari unui stil de viață sănătos.

Îți vom prezenta importanța lor, ce sunt suplimentele cu multivitamine și minerale și când este indicat să le iei, recomandări și contraindicații. Citește în continuare pentru a afla mai multe despre multivitamine și minerale și de ce sunt importante pentru sănătatea ta.

Multivitamine și minerale: ce sunt?

Suplimentele cu multivitamine și minerale sunt o combinație între diferite tipuri de vitamine și minerale care, în mod normal, se găsesc în mâncare și alte surse naturale. Acestea au scopul de a oferi organismului tău substanțele care nu sunt acumulate suficient din alimentație.

Se recomandă consumul de suplimente cu multivitamine și minerale și pentru a trata deficiențele de multivitamine și minerale. Deficiențele acestea pot fi cauzate de o alimentație deficitară, probleme digestive, diferite medicamente sau boli, sarcină și multe alte situații.

Câte tipuri de multivitamine și minerale există?

Există 13 vitamine esențiale (A, B, C, D, E și K, cu 8 vitamine în complexul de vitamine B) și multe minerale de care organismul tău are nevoie pentru o sănătate optimă. Acest lucru nu trebuie să te sperie. Asta nu înseamnă că trebuie să consumi un număr foarte mare de suplimente cu multivitamine și minerale pentru a-i oferi organismului tău ce are nevoie.

Dacă ai o dietă echilibrată, organismul tău deja își ia din alimentație o cantitate suficientă de multivitamine și minerale pentru a funcționa optim. În schimb, dacă ai un stil de viață haotic și nu ești atentă la dieta ta, s-ar putea să ai nevoie de suplimente cu multivitamine și minerale. Sănătatea ta este esențial să fie o prioritate pentru tine. Asigurându-te că ai aportul necesar de multivitamine și minerale, ai grijă de sănătatea ta și starea ta de bine.

Care este diferența dintre multivitamine și minerale?

Multivitaminele și mineralele sunt considerate micronutrienți, dar acestea diferă din punct de vedere al unor aspecte de bază. Pentru a înțelege mai bine diferența dintre cele două, gândește-te că vitaminele pot fi influențate de căldură, aer sau acid. În schimb, mineralele sunt anorganice și își păstrează structura chimică.

Este important să știi acest lucru pentru a înțelege de ce deficiențele de vitamine sunt mai comune, decât deficiențele de minerale. Corpul tău asimilează mai ușor mineralele din sol și apă. Acestea ajung în corpul tău prin carnea și legumele pe care le consumi, lichidele pe care le bei și, în special, din consumul de pește.

În ceea ce privește vitaminele, le asimilezi mai greu din alimente deoarece își pot pierde eficacitatea din cauza expunerii la aer, a depozitării și a modului de preparare a acestora. Completarea dietei tale cu suplimente cu multivitamine și minerale va asigura aportul necesar de vitamine de care ai nevoie. Este recomandat să alegi suplimente complexe pentru a primi și minerale, chiar dacă pe acestea le asimilezi mai ușor din alimentație.

Multivitamine și minerale: ce beneficii au pentru sănătatea ta?

Suplimentele cu multivitamine și minerale au fost și sunt studiate în continuarea pentru a înțelege care sunt toate beneficiile pe care acestea le au asupra sănătății. Nutrienții din multivitamine și minerale sunt esențiali organismului tău pentru creștere, reproducere, menținerea sănătății și reglarea proceselor corporale.

Studiile făcute de-a lungul timpului despre multivitamine și minerale au demonstrat că există o legătură între starea proastă de spirit și deficiențele nutritive. Mai mult decât atât, consumul de suplimente nutritive cu multivitamine și minerale reduce simptomele de anxietate și depresie.

Pe lângă acestea, beneficii importante ale consumului de suplimente cu multivitamine și minerale sunt și:

Multivitamine și minerale: când este indicat să le iei?

În primul rând, este recomandat să consumi suplimente cu multivitamine și minerale dacă ai deficiențe de nutrienți. De aceea, asigură-te că discuți cu medicul tău legat de ce multivitamine și minerale ai nevoie. Dacă acesta va observa că ai un deficit de calciu sau magneziu, spre exemplu, îți va face o recomandare potrivită de suplimente nutritive.

Există multivitamine și minerale pe care le poți consuma și când nu ai un deficit de nutrienți. Acestea vor completa dieta ta alimentară, oferindu-ți mai multă energie și o stare de bine. Informează-te despre suplimentele pe care le alegi și asigură-te că sunt de înaltă calitate. Organismul tău merită cele mai bune multivitamine și minerale. Te vei simți astfel uimitor și vei radia din cap până în picioare.

Ce trebuie să eviți când iei multivitamine și minerale?

Este important să ai grijă la modul în care iei multivitamine și minerale. Nu lua mai multe suplimente în același timp, decât dacă doctorul îți recomandă acest lucru. Dacă iei mai multe multivitamine și minerale, s-ar putea să rezulte într-o dozare prea mare și să aibă efecte adverse.

Dacă consumi multivitamine și minerale care conțin potasiu, evită substitutele de sare în dieta ta. În cazul în care urmezi o dietă cu un consum scăzut de sare, înainte de a lua orice multivitamine și minerale cere recomandarea medicului tău.

Nu lua multivitamine și minerale împreună cu lapte sau alte produse lactate, suplimente cu calciu sau antiacide care conțin calciu. Calciul poate îngreuna capacitatea organismului tău de a asimilare mineralele din suplimente.

Există contraindicații sau reacții adverse pentru multivitamine și minerale?

Dacă introduci multivitamine și minerale în alimentația ta, este indicat să urmărești posibilele reacții adverse care ar putea apărea. De aceea, îți recomandăm să citești cu atenție informațiile și indicațiile fiecărui supliment pe care îl consumi.

În funcție de ce multivitamine și minerale consumi, pot exista diverse reacții adverse. Pentru a evita aceste reacții este important să urmezi recomandarea medicului când iei multivitamine și minerale. Niciodată să nu iei o doză mai mare decât cea recomandată.

Când iei multivitamine și minerale în mod corect nu ar trebui să apară niciun efect advers. Însă, situațiile când acestea nu sunt luate corespunzător pot crea:

 

Adaugă o sursă optimă de energie, multivitamine și minerale în dieta ta!

Consumul de multivitamine și minerale este dezbătut de specialiști de foartă multă vreme. Sunt realizate studii pentru a vedea rolul lor pentru sănătate. Până acum, s-au descoperit numeroase beneficii ale suplimentelor cu multivitamine și minerale.

Pentru un stil de viață sănătos, este important să ai grijă de aportul necesar de nutrienți pentru organismul tău. Dacă dorești să introduci multivitamine și minerale în alimentația ta, gama de produse disponibile pe Oriflame.ro îți oferă variante multiple din care să alegi.