Muncitori stropiti cu apa radioactiva la centrala nucleara de la Fukushima

Sase muncitori de la centrala nucleara Fukushima au fost stropiti, miercuri, cu apa radioactiva, a anuntat operatorul complexului atomic avariat, relateaza AFP, citata de Mediafax.

Cei sase muncitori au fost stropiti, dar nu pe fata, cu apa contaminata in timp ce au dislocat accidental canalizarea unui sistem de desalinizare, a precizat Tokyo Electric Power (TEPCO).

Canalizarea a fost repusa rapid in functiune si scurgerea a fost oprita in mai putin de o ora, a afirmat o purtatoare de cuvant a companiei, potrivit careia “este putin probabil ca ei sa fi inghitit apa”.

Incidentul  este ultimul dintr-o lunga serie de probleme privind scurgerile de apa radioactiva la instalatia devastata in martie 2011 de un tsunami gigantic, dintre care o parte s-au deversat in Oceanul Pacific vecin.

O pompa a sistemului de racire a unui reactor al acestei centrale, Fukushima Daiichi (220 de kilometri nord-est de Tokyo), a fost oprita temporar luni din cauza unei erori de manipulare electrica.

O misiune a Agentiei Internationale pentru Energie Atomica (AIEA) este asteptata in Japonia la 14 octombrie, pentru o saptamana de inspectii si lucrari de asanare in jurul complexului.

Sursa foto: realitatea.net