Municipalitatea Giurgiu va dubla numarul locurilor de parcare din Piata Centrala

Problema numarului insuficient al locurilor de parcare din Piata Centrala si-a gasit rezolvarea. Specialisti din cadrul Primariei Municipiului Giurgiu, cu sprijinul Politiei Locale Giurgiu si al Serviciului Circulatie din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Giurgiu, au gandit o resistematizare a spatiului existent in aceasta zona, in urma careia numarul locurilor de parcare se va dubla.

In cadrul reorganizarii propuse, s-au ales solutii care sa contribuie atat la cresterea numarului locurilor de parcare, cat si la fluidizarea traficului. Astfel, vor fi construite 99 locuri de parcare, cu respectarea normativelor in vigoare privind parcajele pentru fiecare spatiu in parte, iar 24 din cele 102 locuri de parcare existente vor suferi unele modificari.

De asemenea, se vor crea doua alveole pentru statiile de autobuz, precum si scuaruri si borduri care sa-i determine pe soferi sa parcheze corespunzator. In prezent, lucrarile de resistematizare se afla in curs de executie, urmand ca in cel mai scurt timp posibil sa fie finalizate.

Primarul Nicolae Barbu este de parere ca aceasta masura va contribui mult nu doar la fluidizarea traficului in Piata Centrala, ci si la asigurarea unei ordini a masinilor parcate in aceasta zona. “Prin realocarea acestor spatii de parcare s-au creat aproape 100 de locuri noi, dar nu crearea de noi locuri este esentiala, ci faptul ca se asigura o ordine in Piata Centrala, o ordine a masinilor, si va fi usor si pentru cei de la Politia Locala sa supervizeze zona. Am sprijinul celor de la Politia Judeteana, de la Circulatie, iar cei care vor incalca legea vor primi amenzi. Chiar daca este parcarea libera, chiar daca este voie pentru toti, asta nu inseamna si anarhie”, a precizat edilul intr-o conferinta de presa.

sursa foto24: business.ro