MUNICIPIUL PLOIESTI, parte civila pentru 8 milioane lei in dosarul lui fostului primar, IULIAN BADESCU

Municipiul Ploiesti se va constitui parte civila pentru suma de 8 milioane de lei in dosarul fostului primar Iulian Badescu, urmarit penal in stare de arest preventiv pentru abuz in serviciu si luare de mita in legatura cu finantarea din bugetul local a echipei FC Petrolul Ploiesti.

Consiliul Local (CL) Ploiesti a adoptat, vineri, intr-o sedinta extraordinara, o noua hotarare privind constituirea municipiului ca parte civila in dosarul instrumentat de DNA in care inculpati sunt, in acest moment, fostul primar Iulian Badescu, secretarul primariei, Oana Iacob, si jurista Iulia Alexandru, informeaza Agerpres.

CITESTE SI: IULIAN BADESCU, fostul primar al Ploiestiului, inca 30 de zile dupa gratii

In urma cu o saptamana, CL Ploiesti a adoptat, la solicitarea DNA, o hotarare prin care isi dadea acordul de principiu pentru ca municipiul sa se constituie parte civila in dosarul lui Badescu ‘in eventualitatea in care se va constata existenta vreunui prejudiciu’.

Ulterior, DNA a formulat o noua adresa catre autoritatile locale, solicitand sa fie precizata ‘in mod expres’ pozitia procesuala a municipiului Ploiesti cu privire la latura civila a cauzei.

CITESTE SI: CL PLOIESTI, acord de principiul ca municipiul sa se constituie parte civila in dosarul Badescu

In acest context, consilierii locali au votat un proiect privind constituirea municipiului Ploiesti ca parte civila in dosarul lui Iulian Badescu pentru suma de 8 milioane de lei, prejudiciu stabilit de procurorii DNA.