Accident Muntenegru: 4 dintre cei 7 romani internati la Terapie Intensiva sunt intubati

ACCIDENT MUNTENEGRU: Medicii de la spitalul din Podgorica au precizat, luni seara, ca patru dintre romanii raniti in tragicul accident rutier petrecut duminica, in Muntenegru, se afla in stare grava si respira cu ajutorul aparatelor. Conducerea spitalului s-a aratat rezervata fata de evolutia starii lor de sanatate. Totodata, alti trei romani se afla tot la terapie intensiva, insa starea lor este stabila. In total, sapte romani se afla internati la sectia de Terapie Intensiva.

“Am vizitat pacientii, functiile lor vitale sunt stabile, se afla grija medicilor din spital. Avand in vedere faptul ca se afla si domnul Raed Arafat, vom stabili cand va avea loc eventualul transport al unor pacienti catre Romania. Datele pe care le avem acum sunt: 4 pacienti respira cu ajutorul aparatelor si acestia au functii vitale stabile, dar se afla inca in pericol, iar ceilalti 3 pacienti aflati la terapie intensiva au functiile vitale stabile”, a declarat conducerea spitalului unde se afla internati romanii raniti.

Reamintim ca 18 romani au murit in accidentul de autocar din Muntenegru, alti 29 fiind raniti. Premierul Victor Ponta a declarat ca romanii decedati vor fi trasportati la Bucuresti in cursul zilei de marti. In prezent inca se depun eforturi de identificare a romanilor morti, oficialitatile romane nedorind sa faca publice informatii nesigure.

Alte doua avioane vor pleca maine catre Muntenegru, unul Hercules si unul Spartan, acestea urmand a transporta ranitii catre Bucuresti. Avioanele vor ajunge la Podgorica marti, la ora 09.00, apoi echipele medicale vor pregati pacientii pentru a fi transportati la avioane. La Bucuresti, patru spitale de urgenta sunt pregatite sa primeasca pacientii.