MUTARE POLITICA SOC! CUM A EVITAT VICTOR PONTA TRADAREA UNPR-ului

Premierul VICTOR PONTA a reusit, la mustata, sa evite o tradare iminenta a partenerilor UNPR-isti din coalitia de guvernare. ION CRISTOIU explica, intr-un editorial postat pe blogul sau personal, mutarea politica soc prin care premierul VICTOR PONTA  a evitat o potentiala TRADARE a celor din UNPR.

Conform lui ION CRISTOIU, faptul ca PSD a boicotat votul pentru numirea lui EDUARD HELLVIG este gestul prin care VICTOR PONTA si-a umflat muschii la KLAUS IOHANNIS si le-a dat de gandit si celor de la UNPR. De asemenea, potrivit lui ION CRISTOIU, presedintele PSD a precizat ca sustine propunerea lui KLAUS IOHANNIS ca EDUARD HELLVIG sa preia conducerea SRI doar ca sa nu creeze disensiuni in coalitia de guvernare. UNPR a fost partidul care si-a anuntat imediat sustinerea pentru EDUARD HELLVIG, iar VICTOR PONTA ar fi fost astfel obligat sa anunte acelasi lucru, altfel i-ar fi acordat lui GABRIEL OPREA oportunitatea de a trece de partea PNL, este de parere ION CRISTOIU.

Faptul ca premierul VICTOR PONTA a anuntat ca sustine propunerea lui KLAUS IOHANNIS pentru sefia PNL a fost gestul prin care seful PSD a evitat potentiala rupere actualei majoritati parlamentare.

CITESTE SI: ANUNT MISTERIOS CRISTOIU dupa nominalizarea lui HELLVIG la SRI: Cineva si-a bagat coada!

”Plenul Parlamentului a amanat pentru saptamana viitoare votarea propunerii lui KLAUS IOHANNIS pentru directorul SRI in persoana lui EDUARD HELLVIG. La o conferinta de presa, VICTOR PONTA a anuntat ca PSD va vota propunerea. Cu toate acestea, VICTOR PONTA a tinut sa-l ironizeze pe KLAUS IOHANNIS, pentru ca s-a orientat catre un politician din partidul sau, spre deosebire de TRAIAN BASESCU, care a optat pentru o persoana din partidul adversar:

„VICTOR PONTA: Am anuntat foarte clar si colegii nostri din comisia de specialitate au votat in acest sens si anunt si acum: vom vota pentru numirea facuta de presedintele KLAUS IOHANNIS la conducerea SRI, dorind insa, in acelasi timp, sa avem o discutie publica si in Parlament, si intre fortele politice si in opinia publica, despre renuntarea la ipocrizie. Anul trecut, tot anul am auzit: “Sa nu ia PSD toata puterea”. Si era corect acest discurs. Motiv pentru care am spus: daca ajungeam presedinte, era dl Tariceanu prim ministru… Acum insa nu mai e valabil. Acum toate numirile se fac de la PNL, ceea ce nu cred ca este in regula. Cred ca un echilibru trebuie pastrat. Repet, fiind vorba de persoana dlui Hellvig, cu care am lucrat foarte bine in momente importante si dificile, in USL, il vom vota. Insa ca principiu, trebuie sa discutam daca, intr-adevar, toate institutiile importante din Romania trebuie sa fie conduse doar de persoane care apartin aceleiasi forte politice.

Reporter: Deci aveti de gand sa discutati cu presedintele KLAUS IOHANNIS referitor la numirea pentru un sef la SIE din partea social-democratilor?
VICTOR PONTA: Nu cred ca va numi de la social-democrati. Sa nu ne facem iluzii. Asa a facut dictatorul TRAIAN BASESCU, a numit de la opozitie. Acum, cand e democratie, nu se va numi de la opozitie. Dar sa discutam si sa pastram un echilibru cred ca este solutia cea mai buna.”

Desi a promis PSD a promis ca va vota propunerea lui KLAUS IOHANNIS, neintrunirea plenului de miercuri s-a vrut un gest polemic fata de decizia lui KLAUS IOHANNIS. Dat fiind ca UNPR s-a grabit sa accepte propunerea fara a se consulta cu aliatul PSD, VICTOR PONTA n-a mai putut sa-l respinga pe EDUARD HELLVIG fara riscul de dezvalui fisuri in Coalitie si, din cate mai stim si noi, fara riscul de a-i da lui GABRIEL OPREA fericitul pretext de a trece de partea PNL invocind interesul national.

CITESTE SI: JURNALUL SECRET AL ELENEI UDREA. DETALII INCENDIARE DEZVALUITE DE ION CRISTOIU 

Boicotarea de miercuri, dar mai ales raspunsul lui VICTOR PONTA ne dezvaluie, ca pisicosenia de pana acum a premierului a fost o comedie.
Pisicutul VICTOR PONTA a tinut sa-i arate lui KLAUS IOHANNIS ca are gheare. Avertizand ca PSD e gata de confruntarea pe care o va presupune tentativa de formare a unei noi majoritati.”, a explicat ION CRISTOIU pe blogul personal.

Sursa foto: jurnalul.ro