MUTARI si PERMUTARI in taberele care isi disputa sefia PNL! Totul pentru adjudecarea VICTORIEI

Conventia Nationala a Partidului National Liberal (PNL) se apropie si odata cu ea si tensiunile cresc. Sunt banuieli de tradari si schimburi de tabere in ultimul moment ceea ce face ca totul sa fie din ce in ce mai palpitant, noteaza jurnalistii de la stiripesurse.ro.

Ambele tabere incearca sa coopteze cat mai multe personalitati si fiecare dintre acestia este tentat cu diferite functii viitoare – in partid, in stat sau pe listele pentru diversele alegeri care vor veni.

Se spune ca au inceput sa apara primele fisuri in tabara lui Orban. Surse apropiate liberalilor din aceasta tabara ne-au declarat ca mai multi lideri importanti sunt nemultumiti de faptul ca Orban a promis mai mult decat poate oferi. Din dorinta de a strange in jurul sau o echipa cat mai larga, Ludovic Orban a promis functia de Secretar General mai multor persoane.Pana acum s-a aflat ca functia a fost oferita la patru persoane din zone diferite ale tarii.

Miza principala cu care a momit Orban diferite persoane din PNL este functia de europarlamentar. Sunt 15 persoane care au primit oferta, in schimb, acestia trebuie sa isi mobilizeze filialele sau retelele ca la Congres sa castige Orban. Sursele noastre ne-au trimis lista cu persoanele care vor fi puse pe lista de europarlamentare. Acestia sunt Mircea Hava, Gheorghe Falca, Roberta Anastase, Ilie Bolojan, Virgil Guran, Nini Sapunaru, Cristi Barbu, Marian Jean Marinescu, Traian Ungureanu, Gheorghe Stefan, Gabriel Grozavu, Vlad Nistor, Adrian Miutescu, Cristina Traila, Radu F Alexandru.

In acest moment, Romania are 32 de locuri in Parlamentul European care sunt impartite in functie de voturile obtinute de partide in alegeri. PNL ar trebui sa obtina un scor aproape de 50%, pentru ca toti cei care au primit aceasta oferta din partea lui Orban sa poata intra intra in P.E. Ramane de vazut cum va gestiona Orban aceasta situatie, pentru ca acesti oameni sa nu iasa din Cooperativa creata. Maine este o zi importanta, Orban isi va depune motiunea si va prezenta si echipa cu care va candidat la Congresul din 11 iunie.

Lucrurile nu sunt calme nici in cealalta tabara. Desi a reusit cooptarea celor mai multe filiale in care conduc vechii liberali, sunt probleme in ce-i priveste pe fostii democrat-liberali. Filiale despre care pana acum se spunea ca sunt sigure au inceput sa nu mai fie asa bloc. Sunt oameni care au fost foarte duri in discutiile informale, iar cand a fost vorba de declaratii publice angajante au avut grija ca acestea sa fie cat se poate de cuminti si datatoare de sperante pentru tabara adversa.

Marea batalie e acum pe filialele cu delegati multi, iar Tabara Busoi spera ca printr-un PR bun sa atraga aceste filiale in totalitate. Si aici sunt probleme cu alocarea locurilor de vicepresedinte si se pune serios si  aici problema viitoarei liste pentru europarlamentare in conditiile in care asa cum am aratat scorul PNL se arata a fi mult mai slab ca la ultimele parlamentare si deci si numarul celui cu sanse scade puternic.

Evident ca dupa depunerea celor doua motiuni lucrurile ar trebui sa devina mai clare si fiecare din cei angajati in luptele pentru functii vor trebui sa dea semnale mai transante si evident lucrurile vor deveni mai limpezi.

Sursa text: stiripesurse.ro