Muzeul Taranului Roman, ILUMINAT IN ROZ in cadrul campaniei de lupta impotriva cancerului de san

Muzeul Taranului Roman a fost ILUMINAT IN ROZ, miercuri seara, in cadrul celei de-a 14-a editii a campaniei “Iluminare in roz”, desfasurata de Fundatia Renasterea in lupta impotriva cancerului la san.

Lumina a fost aprinsa de Loredana si, tinand cont de specificul cladirii alese anul acesta pentru campanie, sloganul a fost “Sanatate, ca-i mai buna decat toate!”.

“In fiecare an, la 1 octombrie, in peste 70 de tari se ILUMINEAZA IN ROZ cladiri reprezentative, pentru a reaminti femeilor ca prin control medical anual, cancerul poate fi invins. Evenimentul simbol al Fundatiei Renasterea ne ofera prilejul de a impartasi sustinatorilor nostri rezultatele celor 13 ani de activitate si de a le transmite multumirile celor peste 200.000 de persoane care au beneficiat de serviciile noastre”, a declarat Mihaela Geoana, presedintele Fundatiei Renasterea.

Citeste si: Palatul Parlamentului si Ateneul, iluminate in albastru

Alte doua orase din tara – Petrosani si Targu Jiu – s-au alaturat Capitalei, transmitand mesajul luptei impotriva cancerului de san prin LUMINA ROZ.

Incepand din acest an, 1 octombrie este Ziua nationala de lupta impotriva cancerului de san, conform unei decizii a Senatului, in urma demersurilor facute de Fundatia Renasterea.

Citeste si: Cladirea Guvernului va fi luminata in mov pentru a marca “Purple Day”, Ziua Mondiala a Epilepsiei

Muzeul Taranului Roman urmeaza altor sedii ale unor institutii importante din Capitala care au fost iluminate in roz de-a lungul campaniei: Ateneul Roman (2001), Muzeul George Enescu (2002), Teatrul National (2003), cladirea CEC (2004), Biblioteca Centrala Universitara (2005), Muzeul National de Arta (2006), Cercul Militar National (2007), Arcul de Triumf (2008), Institutul Oncologic din Bucuresti (2009), Palatul Parlamentului (2010), Palatul de Justitie (2011), Banca Nationala a Romaniei (2012) si Academia de Stiinte Economice (2013).

Cateva dintre cladirile reprezentative ale lumii care s-au “imbracat” in roz sunt Empire State Building New York, Turnul Perla Orientului din Shanghai, Muzeul Britanic din Londra si Opera din Paris.

Fundatia Renasterea a fost infiintata in anul 2001, aducand in atentia publicului din Romania o problema cu implicatii majore in viata femeilor: cancerul de san. In urma activitatii sustinute, Guvernul Romaniei a acordat Fundatiei Renasterea, statutul de organizatie de utilitate publica.

Fundatia Renasterea a fost premiata de Parlamentul European, in 2010, cu distinctia “Pearl of Wisdom”, dar si cu Premiul Special al Galei Societatii Civile in 2008.

Sursa foto: facebook.com