Muzeul Voodoo de la Strasbourg, o institutie unica in lume. VIDEO

La Strasbourg a fost amenajat un muzeu unic in lume, dedicat cultului african animist voodoo. Potrivit EFE, Muzeul Voodoo situat in estul Frantei a fost amenajat intr-un castel de apa, construit in anul 1878, complet renovat si contine circa 220 de exponate avand legatura cu acest cult.

Cele 220 de exponate voodoo din muzeul de la Strasbourg fac parte din cele peste o mie stranse de Marc Arbogast pe parcursul celor 50 de ani de calatorii in Golful Guineea.

Pasionat de Africa de vest, Arbogast (Alsacia, 1942) a inceput de la varsta de 21 de ani sa mearga an de an in Africa la vanatoare de lei. Acolo, a colectionat masti si alte artefacte.

“Intr-una dintre calatorii, m-a durut ingrozitor un picior. Un vraci voodoo mi-a aplicat niste ierburi si a realizat un ritual. La cateva zile, durerea a disparut. Eu nu cred in asa ceva, dar ceva totusi exista…”, isi aminteste Arbogast – inginer, chimist si fost presedinte al companiei de bere Fischer.

Constructia de la Starsbourg a fost realizata sub forma unui turn fortificat, cu o scara in spirala, parapeti, vitralii si ferestre, cu spatii deschise ce insumeaza 700 de metri patrati.

Desi Muzeul Voodoo si-a deschis portile in data de 10 ianuarie, zi care marcheaza sarbatoarea nationala a cultului voodoo in Benin, inaugurarea oficiala va avea loc abia in primavara.