MWC 2014: HTC One, smartphone-ul anului, iPad Air, cea mai buna tableta. FOTO

Cand doi se bat, al treilea castiga! Cunoscutul proverb se aplica perfect si atunci cand vorbim despre cel mai bun smartphone al anului: HTC One. Telefonul taiwanezilor a luat fata americanilor de la Apple si coreenilor de la Samsung, reusind sa castige locul I la MWC, in cadrul concursului Global Mobile Awards.

In cadrul Mobile World Congress, targul de tehnologie pe care il organizeaza in fiecare an, GSM Association decerneaza si premiile Global Mobile Awards. Juriul este format din mai mult de 175 de specialisti, analisti independenti si jurnalisti din toata lumea.

Companiile din domeniu au avut timp pana pe 29 noiembrie 2013 sa se inscrie in concurs, asa ca vorbim de produse din anul precedent, care sunt premiate in fiecare luna februarie, noteaza GSM Arena.

Citeste si: Tehnologii care ne vor schimba viata in 2014. GALERIE FOTO 

Din cele opt categorii, una a atras toata atentia: Best Mobile Handsets & Devices.

Iar anul acesta, cel mai bun smartphone pentru 2013 a fost desemnat HTC One. Telefonul companiei taiwaneze a reusit sa se impuna in fata unor modele indelung mediatizate precum iPhone 5S, LG G2, Nokia Lumia 1020 sau Samsung Galaxy Note 3.

La categoria cel mai bun smartphone low cost (pret mai mic de 150 de dolari), castigator a fost desemnat Nokia Lumia 520.

Apple a reusit, totusi, sa puna mana pe un premiu la MWC 2014. Astfel, in opinia juriului, cea mai buna tableta a fost Apple iPad Air. Ceilalti nominalizati au fost Google Nexus 7, Sony Xperia Tablet Z si Apple iPad mini 2.

Sursa foto: gsmarena.com, store.apple.com, htc.com, t-mobile.co.uk