MWC 2014: Nokia a lansat primele telefoane cu Android

Nokia si-a lansat la Barcelona primele sale telefoane cu Android. Nokia X, Nokia X+ si Nokia XL sunt echipate cu o varianta modificata a sistemului de operare Android.

Cele trei modele au fost prezentate, astazi, in cadrul World Mobile Congress de la Barcelona. Nokia X, X+ si XL sunt echipate cu procesor dual-core de 1GHz si un cip Snapdragon 8225, avand 4GB spatiu intern de stocare, ce poate fi extins cu un card microSD, scrie GSM Arena.

Citeste si: MWC 2014: Sony a lansat Xperia Z2, un telefon care filmeaza la 4K. VIDEO

Nokia X vine cu un display de LCD de 4 inchi, la o rezolutie de 840×480 pixeli, o memorie RAM de 512 MB si o camera foto de 3MP. Nokia X+ pastreaza aceleasi specificatii, numai ca are mai multa memorie RAM, respectiv 768. Nokia XL vine cu un ecran mai mare, de 5 inchi, dar si cu o camera foto de 5MP.

Cele trei telefoane vin cu o varianta modificata a sistemului de operare Android, avand elemente preluate de la seria de telefoane low-cost Nokia Asha si de la Windows Phone, noteaza Wall Street Journal.

Utilizatorii nu vor avea acces la magazinul de aplicatii Google Play, insa pot folosi magazinul Nokia pentru aplicatii Android sau popularul Yandex Store.  Nokia X va costa 89 de euro, X+ 99 euro si XL 109 euro.

Sursa foto: extremetech.com, gsmarena.com