MWC 2014: Sony a lansat Xperia Z2, un telefon care filmeaza la 4K. VIDEO

Sony a prezentat, astazi, 24 februarie, in cadrul Mobile World Congress de la Barcelona, noul sau flagship: Xperia Z2. Noul smartphone se lauda cu o camera foto de 20.7 MP, capabila sa filmeze la rezolutia 4K.

Sony Xperia Z2 este inlocuitorul modelului Z1 si vine cu cateva specificatii menite sa il scoata din multime.

Astfel, telefonul Sony are un ecran de 5.2 inchi Full HD care foloseste tehnologia Triluminous (aceeasi de pe televizoarele Bravia), un procesor quad-core de 2.3GHz si un cip Snapdragon 801, 3GB RAM, 16 GB spatiu de stocare si o baterie de 3.200mAh.

Citeste si: Huawei Ascend G6 va fi lansat la Mobile World Congress

Ceea ce este insa cu adevarat impresionant la noul Sony Xperia Z2 este camera foto de 20.7 MP, care poate filma la 4K, o rezolutie dubla fata de precedenta Full HD. Aplicatia pentru camera include efecte mai creative, editarea videoclipurilor in modul slow-option si posibilitatea inregistrarii video folosind efectul realitatii augmentate, prin care diverse obiecte pot fi plasate virtual peste ceea ce camera filmeaza.

Noul Z2 este rezistent la apa, putand fi scufundat la o adancime de pana la un metru, si are un design mai subtire decat modelul pe care il inlocuieste.

Sony nu a precizat si cat va costa Xperia Z2, insa analistii din industrie se asteapta ca acesta sa aiba un pret in jurul a 600 de euro atunci cand va fi lansat in Europa la sfarsitul lunii martie.

Sursa foto: pocket-lint.com