MYANMAR: CUTREMUR de 6,8 grade, resimtit pana in INDIA

La doar cateva ore dupa catastrofa din Italia, un cutremur de proportii a avut loc pe cealalta parte a globului. Un cutremur cu magnitudinea 6,8 a avut loc miercuri in Myanmar, a anuntat Institutul american de geologie (USGS), fara sa faca victime, conform primelor estimari.

Seismul, al carui epicentru a fost la 84 de kilometri adancime, potrivit institutului, a fost simtit in capitala thailandeza Bangkok si la Rangoon, in Myanmar, transmite AFP. Cutremurul a zguduit cladirile din Rangoon, capitala economica birmana, undele de soc fiind simtite pana la Calcutta (India).

CITESTE SI: ITALIA: CUTREMUR DEVASTATOR DE 6,2 GRADE. ZECI DE MORTI, ORASE DISTRUSE SI MARTURII DIN INFERN. VIDEO

Potrivit USGS, epicentrul a fost in regiunea Magway, la Chauk, un orasel aflat la circa 200 de kilometri nord-vest de Naypyidaw, capitala administrativa a Myanmar, dar aproape de zona turistica Bagan.

“Am primit informatii in privinta unor pagube la mai multe pagode importante. Asteptam confirmarea echipelor de la fata locului. Nu am fost anuntati ca ar exista victime”, a declarat AFP, sub acoperirea anonimatului, un sef al politei din Bagan, unde se afla pagode ce reprezinta cunoscute destinatii turistice.

In luna aprilie, un seism cu magnitudinea 6,9 s-a produs in nord-vestul tarii, fara sa faca victime. Si seismul respectiv a fost simtit in India, aminteste AFP.

Sursa foto: BBC