NA LI s-a retras din activitatea sportiva din cauza PROBLEMELOR FIZICE

Jucatoarea chineza de tenis Na Li, in prezent numarul 6 mondial, a confirmat, vineri, ca se va retrage din activitate, din cauza problemelor fizice.

“Deoarece nu mai sunt in masura sa joc la acelasi nivel am luat decizia care se impune: sa ma retrag din activitate. Ceea ce am realizat in cariera depaseste toate visele mele si cea mai mare mandrie este ca am adus glorie tarii”, a declarat jucatoarea de 32 de ani, castigatoare a Australian Open in acest an si laureata la Roland Garros in 2011.

CITESTE SI: NA LI isi va anunta, vineri, retragerea din activitatea sportiva

Televiziunea publica CCTV anuntase deja joi ca Na Li se va retrage, citand o sursa din anturajul sportivei. Jucatoarea a explicat ca vrea sa dedice mai mult timp familiei si a mentionat ca a avut un an “2014 foarte dificil”.

Dupa victoria obtinuta in ianuarie la Australian Open, jucatoarea chineza, fosta numarul 2 mondial, a declarat forfait, la finalul lunii iulie, pentru turneele de la Montreal, Cincinnati si US Open, din cauza unei accidentari la genunchi.

CITESTE SI: Monica Niculescu s-a calificat in finala tunerului de la Guangzhou 

Sportiva spera sa revina in competitii la Wuhan, orasul ei natal, din centrul Chinei, sau la Beijing, in a doua jumatate a lunii septembrie. Li Na a castigat noua turnee la simplu si premii in valoare totala de 16,7 milioane de dolari, fiind prima jucatoare de tenis din Asia care cucereste un titlu de Grand Slam.

Sursa foto: wtatennis.com