NADAL l-a invins pe DJOKOVIC si a castigat finala de la ROLAND GARROS

NADAL l-a invins pe DJOKOVIC si a castigat finala de la ROLAND GARROS

Tenismanul spaniol Rafael Nadal, cap de serie numarul unu, a castigat pentru a noua oara turneul de la Roland Garros, dupa ce l-a invins, in finala, cu scorul de 3-6, 7-5, 6-2, 6-4, pe sarbul Novak Djokovici, al doilea favorit al competitiei.

Nadal a devenit primul jucator care s-a impus de cinci ori consecutiv la French Open.

Tenismanul spaniol a cucerit al 14-lea sau trofeu de Grand Slam si l-a egalat pe americanul Pete Sampras. Lider in acest clasament este elvetianul Roger Federer, cu 17 titluri de Grand Slam.

Rafael Nadal are o singura infrangere la Roland Garros in intreaga sa cariera, dupa ce a pierdut in optimi de finala in 2009, in fata suedezul Robin Soderling.

Novak Djokovici, care a fi redevenit liderul clasamentului mondial daca ar fi castigat finala de la Roland Garros, a suferit a treia infrangere in fata lui Nadal pe zgura de la French Open, dupa finala din 2012 si semifinala de anul trecut.

FINALA DE LA ROLAND GARROS – LIVE PE MONDO NEWS:

Spaniolul Rafael Nadal a castigat, duminica, editia masculina a turneului de la Roland Garros, dupa ce l-a invins in finala pe sarbul Novak Djokovici, scor 4-6, 7-5, 6-2, 6-4.

UPDATE: Regele zgurii isi dovedeste inca o data suprematia in turneele desfasurate pe aceasta suprafata. Nadal l-a invins cu scorul de 3-1 la seturi pe Djokovici, si astfel reuseste sa devina campion la Rolland Garros pentru a 9-a oara.

UPDATE: Djokovici face doua game-uri foarte bune si il egaleaza pe Nadal, scor 4-4.

UPDATE: Nadal isi concretizeaza plusul de concentrare printr-un breack obtinut la mijlocul setului 4 si se desprinde la 4-2.

UPDATE: Debut de set echilibrat, cei doi jucatori incanta publicul prezent in tribune cu lovituri spectaculoase, scor 1-1. Daca Nadal va castiga acest turneu, va ajunge la 45 de titluri pe zgura.

UPDATE: Cei doi jucatori si-au ridicat considerabil nivelul jocului, insa Nadal, cu un plus de concentrare, reuseste sa castige inca o data pe serviciul adversarului. Scor 6-2 si spaniolul conduce cu 2-1 la seturi.

UPDATE: Ambii jucatori se impun prin propriile servicii, Nadal avand in continuare avantajul unui breack. 

UPDATE: Nadal confirma perioada mai buna pe care o traverseaza in joc, isi dubleaza serviciul cu un breack si conduce cu 2-0 in debutul setului 3.

UPDATE: Djokovici nu reuseste sa faca fata agresivitatii lui Nadal si ii permite sa faca breack chiar in ultimul game al setului. Nadal egaleaza scorul la seturi, 1-1.

UPDATE: Game alb facut de Rafa Nadal, insa ibericul mai are nevoie de un breack pentru a castiga setul.

UPDATE: Nadal nu reuseste sa castige pe serviciul adversarului si scorul devine 5-5.

UPDATE: Spaniolul se impune cu lejeritate si scorul devine 5-4.

UPDATE: Djokovici isi face serviciul si egaleaza la 4.

UPDATE: Djokovici profita de cateva greseli nefortate ale liderului clasamentului ATP si se apropie de adversarul sau la un singur game.

UPDATE: Cel mai disputat game al setului doi i-a revenit lui Nadal si ibericul s-a desprins la 4-2.

UPDATE: Spaniolul isi castiga game-ul la 15 si duce scorul la 3-2.

UPDATE: Cei doi campioni merg cap la cap, scorul este egal 2-2 in setul secund.

UPDATE: Djokovic isi castiga si el serviciul si egaleaza la 1.

UPDATE: Nadal castiga, pe propriul serviciu, primul game al setului doi.

UPDATE: Dupa ce a fost condus cu 30-0, DJOKOVIC a revenit si a castigat game-ul, adjudecandu-si primul set al finalei ROLAND GARROS.

UPDATE: DJOKOVIC face break si se desprinde la 5-3. Urmeaza la serviciu si poate inchide setul.

UPDATE: DJOKOVIC castiga cel mai disputat game de pana acum. Are 4-3.

UPDATE: Rafael Nadal castiga pe propriul serviciu la 30. Pana acum nici unul dintre cei doi finalisti nu a reusit break-ul.

UPDATE: DJOKOVIC castiga la 15, fara emotii si conduce cu 3-2.

UPDATE: Sarbul Novak Djokovic a servit din nou bine si a facut 2-1, dar si spaniolul si-a castigat serviciul, egaland situatia pe tabela de marcaj.

UPDATE: NADAL raspunde cu un game alb si egaleaza.

UPDATE: DJOKOVIC castiga la 15 primul game si conduce cu 1-0.

UPDATE ora 16:14 – A inceput finala masculina de la Roland Garros.

UPDATE ora 16:10 – DJOKOVIC va beneficia de primul serviciu al finalei.

UPDATE ora 16:05 – Cei doi jucatori ai iesit la incalzire in uralele publicului.

UPDATE ora 15:55 – Finala de dublu feminin a fost castigata de cuplul format din chinezoaicele Hsieh/Peng, cele doua invingand in ultimul act perechea Errani/Vinci 6-4, 6-1

UPDATE ora 15:45 – In tribunele arenei  Philippe Chatrier se afla si sextuplul campion la Roland Garros, suedezul Bjorn Borg.

UPDATE ora 15:15 – Rafael Nadal este considerat favorit la cucerirea unui nou titlu la Paris, casele de pariuri acordandu-i o cota de 1.66 pentru victorie, in timp ce Novak Djokovic are o cota de 2.20. 

RAFAEL NADAL si NOVAK DJOKOVIC isi disputa astazi,de la ora 16, finala turneului de la ROLAND GARROS, intr-o partida in care spaniolul poate pierde locul 1 in ierarhia mondiala masculina, daca va fi invins de sarb.

Sarbul Novak Djokovic (nr. 2 mondial) l-a invins pe letonul Ernests Gulbis in patru seturi (6-3, 6-3, 3-6, 6-3) in semifniale, in timp ce Nadal (locul 1 ATP) a trecut neasteptat de usor de britanicul Andy Murray in trei seturi (6-3, 6-2, 6-1).

NADAL si DJOKOVIC s-au mai intalnit de 41 de ori, scorul intalnirilor directe fiind 22-19 pentru spaniol.

Citeste si:  BRAD GILBERT: ARBITRAJUL finalei de la Roland Garros a fost o RUSINE! SARAPOVA a fost ajutata 

NADAL cauta al 9-lea titlu de Grand Slem la Roland Garros, iar NOVAK DJOKOVIC vrea sa rupa dominatia lui Nadal in capitala Frantei si sa castige ultimul titlu de Mare Slem care ii lipseste.

RAFA NADAL a obtinut pana acum 13 titluri de Mare Slem (8 la Roland Garros, doua la Wimbledon, doua la US Open si unul la Australian Open), in timp ce Djokovic a obtinut 6 titluri (4 la Australian Open si cate unul la Wimbledon si US Open).

Citeste si: REACTIILE din presa internationala dupa finala pierduta de SIMONA HALEP la Roland Garros 

Palmaresul pe zgura in intreaga cariera: Nadal – 375-39, Djokovic – 209-50.