Nagorno-Karabah. Al doilea armistițiu umanitar a durat doar patru minute!

Nagorno-Karabah. Cel de-al doilea armistițiu umanitar dintre Armenia şi Azerbaidjanul care a intrat în vigoare în noaptea de sâmbătă spre duminică, de la ora 00.00, a durat numai patru minute, anunță BBC News.

Cele două țări implicate se acuză reciproc de încălcarea acestuia. Armenii i-au acuzat pe azeri că au încălcat armistiţiul după doar 4 minute de la intrarea sa în vigoare, prin lansarea de tiruri de artilerie şi cu rachete. Este a doua oară când cele părţile implicate încearcă să ajungă la un acord de încetare a focului după trei săptămâni de lupte care au făcut sute de morţi în Nagorno-Karabah.

„Republica Armenia şi Republica Azerbaidjan au convenit un armistiţiu umanitar cu începere din 18 octombrie, ora locală 00.00”, a declarat Ministerul armean de Externe, diplomaţia azeră confirmând într-o declaraţie identică.

Acesta este cel mai sângeros conflict în regiune, după războiul de şase ani, izbucnit la finele anilor ’80 şi încheiat cu un acord de încetare a focului semnat de cele două părţi în 1994.

Sursa foto: adevarul