Nagorno-Karabah. Vladimir Putin anunță că Armenia şi Azerbaidjanul au încheiat un acord de pace

Vladimir Putin a anunțat, marți dimineață, că ostilitățile din regiunea Nagorno-Karabah sunt pe final după ce Azerbaidjanul şi Armenia au semnat, sub egida Rusiei, un acord de pace care marchează victoriile militare azere după şase săptămâni de conflicte armate.

″La 9 noiembrie, preşedintele Azerbaidjanului (Ilham) Aliev, premierul Armeniei (Nikol) Pashinyan şi preşedintele Federaţiei Ruse au semnat o declaraţie anunţând o încetare a focului total şi încetarea tuturor acţiunilor militare în zona de conflict din Nagorno-Karabah″, a anunţat preşedintele rus Vladimir Putin, potrivit unui comunicat publicat în noaptea de luni spre marţi. Potrivit comunicatului, beligeranţii îşi păstrează în baza acestui acestui acord, care a intrat în vigoare luni la 21:00 GMT, ″poziţiile pe care le ocupă″.

Separatiştii armeni şi forţele azere se luptă de la sfârşitul lunii septembrie pentru controlul asupra Nagorno-Karabah, regiune separatistă azeră sprijinită de Armenia. Conflictul s-a soldat cu cel puţin 1.300 de morţi din 27 septembrie.

Sursa foto: tass