Nagorno-Karabah. Zeci de mii de refugiați fug din calea conflictului azero-armean

Cel puțin 70 de mii de refugiați au fugit din calea conflictului din provincia separatistă Nagorno-Karabah, unde noaptea trecută s-au înregistrat noi bombardamente, inclusiv în zonele civile.

Aproape toți locuitorii capitalei provinciei separatiste și jumătate din întreaga populație au fugit din calea luptelor dintre armeni și azeri, informează presa internațională.

De la începutul celui mai recent conflict armat din această zonă separatistă, bilanțul total al morților se ridică la 280, însă este greu de precizat o cifră exactă în contextul în care fiecare tabară prezintă câte o versiune proprie. Armata azeră are ca țintă predilectă a atacurilor cu rachete capitala provinciei sepratiste, Stepanakert.

Populaţia Nagorno-Karabah este de aproximativ 140.000 de locuitori, 99% fiind etnici armeni. Autorităţile locale şi Armenia acuză Azerbaidjanul de la reluarea ostilităţilor, la 27 septembrie.

Citește și: Nagorno-Karabah. Armenia continuă atacurile cu rachete asupra zonelor civile din Azerbaidjan! Video și foto

În replică, Azerbaidjanul susţine că este vizat, la rândul său, de tiruri deliberate asupra populaţiei sale civile, mai multe orașe situate aflate la granița cu zona separatistă fiind supuse la atacuri cu rachete din partea Armeniei.

Sursa foto: BBC