Narcis Neaga: Nu ne permitem o autostrada care sa lege Iasiul de Targu Mures

Narcis Neaga, directorul general al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), a declarat ca demararea lucrarilor la o autostrada care sa lege orasele Iasi si Targu Mures este inoportuna in acest moment, informeaza Capital.

Boss-ul de la CNADNR considera ca o astfel de lucrare presupune costuri extrem de ridicate pe care Romania nu si le permite la momentul actual.

“Este o autostrada care costa extraordinar de mult si nu s-au aprobat indicatorii tehnico-economici. Este foarte scumpa, nu neaparat in sensul kilometrului de drum, ci ce presupune ea. Trece prin situl Natura 2000, care presupune o serie de protejari, o serie de constructii speciale. Costa aproape 30 de milioane de euro pe kilometru. Intrebarea este: isi permite Romania?”, a afirmat Narcis Neaga.

Constructia de autostrazi poate fi realizata numai prin parteneriat public-privat. Un astfel de parteneriat va fi semnat, in 2013, pentru autostrada Brasov-Comarnic.

CNADNR vrea sa intieze parteneriate publice-private pentru centura de sud a Bucurestiului si pentru autostrada Craiova-Pitesti.

Sursa foto: Capital