NARCISA IORGA, despre decizia DNA: Nicio clipa nu am avut intentia sa instig la schimbarea unei decizii legale intr-una ilegala

NARCISA IORGA, fostul membru al CNA trimis in judecata de DNA in dosarul televiziunii Giga TV, spune ca nu este vorba despre trafic de influenta si ca procurorii au terminat cercetarea in dosar pe care l-au trimis la Tribunalul Bucuresti.

“Acuzatia care mi se aduce este instigarea la folosirea influentei politice si nu la trafic de influenta, cum se face confuzia neintentionata. Traficul de influenta presupune pretinderea, primirea ori acceptarea promisiunii de bani sau alte foloase. Folosirea influentei este o fapta prevazuta de legea nr 78/2000”, spune IORGA.

CITESTE SI: DNA a extins URMARIREA PENALA fata de sefa CNA, LAURA GEORGESCU

De altfel, ea mentioneaza ca intentia pe care a avut-o permanent a fost sa respecte legea.

“Nicio clipa nu am avut intentia sa instig la schimbarea unei decizii legale intr-una ilegala. Am convingerea şi astazi ca ridicarea licentei postului Giga TV s-a facut fortand prevederile legii audiovizualului, invocandu-se ca postul şi-a intrerupt emisia timp de 96 de ore. Or, postul a emis continuu, dar fara sa respecte grila de programe, ceea ce nu putea duce la retragerea licentei, ci la aplicarea altor sanctiuni prevazute de lege. Am spus de atatea ori in mod public ca CNA ia decizii motivate pe alte considerente decat cele ale aplicarii legii in mod nediscriminatoriu. Asa cred ca s-a intamplat si in acest caz. Revenirea asupra respectarii legii a fost intentia mea permanenta, dar, evident, judecatorii vor stabili cine a avut dreptate”, precizeaza fostul membru CNA.

CITESTE SI: LAURA GEORGESCU, VIOREL HREBENCIUC, GHEORGHE STEFAN si NARCISA IORGA, pusi sub ACUZARE de DNA

NARCISA IORGA a fost trimisa in judecata alaturi de LAURA GEORGESCU, VIOREL HREBENCIUC si GHEORGHE STEFAN pentru ca au incercat schimbarea deciziei retragerii licentei audiovizuale pentru Giga TV, post controlat de stefan.

IORGA l-ar fi indemnat pe stefan sa apeleze la cunostintele sale politice pentru a accesa anumiti oameni politici indicati pentru a-i influenta pe membrii CNA in schimbarea deciziei. Printre acestia se numara HREBENCIUC.

Sursa foto www.libertatea.ro