NARCISA IORGA, pusa sub INVINUIRE in dosarul licentei Giga TV

NARCISA IORGA, membru al Consiliului National al Audiovizualului, a venit, joi, la DNA, unde, potrivit unor surse judiciare, procurorii ii aduc la cunostinta calitatea de SUSPECT si invinuirile in dosarul privind interventiile pentru obtinerea LICENTEI de catre postul Giga TV.

Conform surselor citate, procurorii anticoruptie o suspecteaza pe IORGA de faptul ca i-ar fi sugerat primarului din Piatra Neamt, Gheorghe Stefan, in ce mod se poate redobandi LICENTA si la cine sa apeleze pentru asta, nominalizandu-l pe deputatul Viorel Hrebenciuc.

Citeste si: CNA: OPT MEMBRI S-AU DELIMITAT DE LAURA GEORGESCU SI SOLICITA MASURI

In acelasi dosar, Viorel Hrebenciuc este URMARIT PENAL pentru ca, sustin anchetatorii, s-a implicat spre a determina functionari din CNA pentru ca aceasta institutie sa revina asupra deciziei de retragere a licentei postului Giga TV – controlat de primarul din Piatra Neamt, Gheorghe Stefan.

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a precizat ca Hrebenciuc este URMARIT PENAL pentru folosirea influentei ori autoritatii in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, de catre o persoana ce detine o functie de conducere intr-un partid.

Procurorii precizeaza ca postului TV in favoarea caruia ar fi intervenit Hrebenciuc i-a fost retrasa LICENTA la 17 septembrie 2013, dupa ce a incetat sa difuzeze serviciul de programe pentru care i s-a acordat licenta audiovizuala mai mult de 96 de ore pentru orice motive imputabile titularului.

In sedinta CNA din data respectiva i-a fost retrasa LICENTA postului Giga TV, controlat de Gheorghe Stefan, decizia fiind luata cu sapte voturi “pentru” (Laura Georgescu, Lorand Turos, Monica Gubernat, Viorel Vasile-Buda, Christian Mititelu, Cristina Trepcea si Rasvan Popescu) si patru “impotriva” ( Valentin Jucan, NARCISA IORGA, Florin Gabrea si Radu Calin Cristea) din 11 membri prezenti. 

Dupa doua saptamani, respectiv la 1 octombrie 2013, CNA a revenit asupra deciziei, cu sase voturi in favoarea postului Giga TV (Florin Gabrea, Valentin Jucan, NARCISA IORGA, Cristina Trepcea, Viorel Vasile Buda si Rasvan Popescu) si patru impotriva acestuia (Laura Georgescu, Lorand Turos, Monica Gubernat si Radu Calin Cristea), din 10 membri prezenti.

Citeste si: NARCISA IORGA A COMENTAT SCANDALUL IN CARE A FOST IMPLICAT MIRCEA BADEA

Membrii CNA care si-au schimbat votul in favoarea Giga TV sunt Viorel Vasile Buda, Cristina Trepcea si Rasvan Popescu, in timp ce Radu Calin Cristea a votat initial contra retragerii LICENTEI, iar apoi in favoarea acesteia. 

Deputatul PSD Viorel Hrebenciuc a declarat joi, la iesirea de la DNA, unde i s-au adus la cunostinta calitatea de suspect si acuzatiile, ca se considera “o victima colaterala”. El a adaugat ca isi va angaja un avocat si va reveni la DNA, pentru a da declaratii.

Sursa foto: curentul.info