NARCISA IORGA: VICTOR PONTA si GABRIELA FIREA incalca legea si intervin in politica editoriala a televiziunilor

Narcisa Iorga, fost membru al CNA, a atras atentia asupra faptului ca Victor Ponta si Gabriela Firea, presedintele si respectiv purtatorul de cuvant al PSD, “isi asuma prin semnatura ca incalca legea audiovizualului si Constitutia Romaniei”, prin propunerea de organizare a patru dezbateri Ponta-Iohannis la patru posturi TV, pe temele dorite de premier si la orele stabilite de acesta.

“Aceasta inseamna ingerinta in politica editoriala si reprezinta incalcari flagrante ale Constitutiei Romaniei si legii audiovizualului”, a scris Narcisa Iorga pe blogul sau personal. Propunerea lui Ponta a fost calificata si de Iohannis drept “o noua tentativa de a pune pumnul in gura presei”.

CITESTE SI: Ponta, MESAJ PLATIT pentru Steaua!

“PSD intervine in politica editoriala a televiziunilor de stiri, sub pretextul organizarii unor dezbateri cu Iohannis, iar legitimarea acestui act de cenzura este data prin semnatura primului-ministru al Romaniei. PSD a transmis un comunicat de presa semnat de candidatul la Presedintie Victor Ponta si de purtatorul de cuvant Gabriela Firea, prin care anunta temele si orele de difuzare ale unor emisiuni  pe care le impun televiziunilor de stiri. Realitatea este insa sumbra. Cat se poate de concret, prin aceasta atitudine, PSD comite ingerinte editoriale in programele televiziunilor pe care le nominalizeaza in comunicat: Romania TV, Realitatea TV, B1 TV si Antena 3. Legea audiovizualului si Constitutia Romaniei interzic orice ingerinta in continutul, forma sau modalitatile de prezentare a creatiilor media. Aceste incalcari sunt asumate, prin semnatura, de catre Victor Ponta, in calitatea sa de candidat la Presedintia Romaniei”, a notat fostul membru al CAN.

CITESTE SI: ALEGERI PREZIDENTIALE 2014. VICTOR PONTA este promovat si in limba MAGHIARA! FOTO 

Sursa foto: realitatea.net