NASA a descoperit un nou PAMANT. FOTO si VIDEO

Agentia spatiala NASA a descoperit recent o noua PLANETA, numita KEPLER 186f, care se aseamana cel mai mult cu PAMANTUL. Noul PAMANT are o dimensiune asemanatoare cu planeta noastra si se afla la distanta potrivita de steaua in jurul careia orbiteaza pentru a fi locuita.

KEPLER 186f a fost descoperita de telescopul spatial al NASA, Kepler, si este doar cu 10% mai mare decat PAMANTUL. PLANETA KEPLER 186f orbiteaza in jurul propriei stele M in 130 de zile si se presupune ca este la o distanta potrivita pentru a suporta apa lichida, noteaza TheVerge.com.

Citeste si: NASA A DESCOPERIT INCA 715 EXOPLANETE

Totusi, NASA spune ca PLANETA primeste o treime din energia acestei stele proprii, comparativ cu cat primeste Pamantul de la Soare. Luminozitatea stelei la amiaza este egala cu luminozitatea pe care o vedem noi la Soare cu o ora inaintea apusului.

Deocamdata nu se cunosc detalii legate de masa noii PLANETE si nici de compozitia sa, presupunandu-se ca nu este o PLANETA gazoasa, ci una care este compusa din multa roca, asemanatoare PAMANTULUI.

De asemenea, nu exista nici o dovada care sa sugerereze ca Kepler 186f are o atmosfera potrivita pentru ca pe ea sa se dezvolte viata, explica profesorul Victoria Meadows, cercetator sef la Virtual Planetary Laboratory. Kepler 186f se afla la 500 de ani lumina de PAMANT.

TOPUL CELOR MAI FRUMOASE IMAGINI DIN COSMOS, REALIZATE DE NASA. GALERIE FOTO

Sursa foto si video: phl.upr.edu, youtube.com