NASA a făcut o descoperire uimitoare pe luna care orbitează în jurul planetei Saturn

NASA a făcut o descoperire uimitoare despre Titan. Mica luna care orbitează în jurul planetei Saturn este o sursă bogată de gaze și petrol. Informația a fost făcută publică de către specialiștii de la NASA, informează Metro.co.uk.

Sonda Cassini, care a intrat în atmosfera planetei Saturn în 2017 a făcut descoperirea această șocantă. Sonda s-a aflat în misiune pe Titan în ultimii 20 de ani. Rezervele de gaze naturale ale Pământului sunt de 300 de ori mai mari decât energia folosită de America pentru încălzire, răcire și iluminat rezidențial. Dar rezervele de gaz și petrol de pe Titan sunt de sute de ori mai mari decât cele de pe Pământ.

Sondă Cassini a descoperit lacuri uriașe de metan lichid și etan pe suprafață satelitului Titan. În 2008, specialiștii mărturiseau despre Titan că ‘este o fabrică uriașă de chimicale organice. Acest vast inventar de carbon reprezintă o fereastră importantă în istoria geologică și climatică a lui Titan.’

Dar rezervele de ulei de pe Titan nu ar putea să fie o salvare pentru planeta noastră. La un moment dat, Terra va rămâne fără resurse naturale. Și asta din cauza faptului că pe satelit se află un mediu extrem de ostil. Temperatura pe Titan este de -180 grade Celsius.

Titan se află la o distanță mare față de Soare – 1 427 000 000 km. Este puțin mai mare decât satelitul natural al Terrei, Luna. Din cauza distanței față de Soare, mediul este aproape înghețat. Primește 1% din lumina pe care Terra o primește de la Soare. Din această cauză, Titan este un satelit frigid și greu de pătruns.

Sursă traducere: descoperă.ro