NASA a făcut-o lată! A descoperit un asteroid cu câteva ore înainte de a trece pe lângă Pământ

NASA a comis-o grav! În timp ce fiecare dintre noi își vedea de programul obișnuit sâmbăta trecută, un asteroid foarte mare a trecut pe lângă planeta noastră. De obicei, astfel de lucruri sunt anunțate cu multă vreme înainte de NASA, dar de data aceasta agenția a observat asteroidul cu doar câteva ore înainte să treacă pe lângă Pământ, notează Science Alert.

Asteroidul avea o viteză de 106.000 kilometri pe oră. Asteoridul a trecut pe lângă Pământ la o distanță comparabilă cu jumătate din distanță dintre Terra și Lună.

Citește și: DIRECTORUL NASA A SCĂPAT PORUMBELUL: DACĂ AŢI ŞTI CE FACEM NU AŢI MAI DORMI NOAPTEA

Sună departe, dar în termeni spațiali este foarte aproape. Situația devine terifiantă dacă la distanță se adaugă și mărimea asteoridului. NASA a estimat că Asteroidul 2018 GE3 are între 47 și 100 de metri, adică de 3,6 ori mai mare decât cel care a distrus 2.000 de km pătrați de pădure în Siberia în 1908. S-a estimat că acel asteroid a avut o putere mai mare de 185 de ori decât bomba atomică de la Hiroshima.

Totuși, specialiștii spun că, dacă 2018 GE3 ar fi lovit Pământul, ar fi cauzat daune regionale, nu globale, dar era posibil și să se fi dezintegrat în atmosferă înainte de a ajunge la sol.

Sursă traducere: ziare.com