NASA finanțează dezvoltarea unei nave spațiale autonome care va utiliza tehnologia Blockchain

NASA a acordat o nouă finanțare care susține dezvoltarea unei nave spațiale autonome care ar putea lua decizii utilizând tehnologia Blockchain fără intervenția umană, a anunțat Space.com.

Jin Wei Kocsis, profesor asistent de inginerie electrică și informatică de la Universitatea din Akron, Ohio, a primit o sponsorizare de 330.000 de dolari pentru a lucra la acest proiect. Kocsis a spus că programul de cercetare va examina aplicarea tehnologiei bazate pe Ethereum Blockchain în dezvoltarea unui sistem de calcul securizat care să fie utilizat în spațiu profund:

“În cadrul acestui proiect, tehnologia Ethereum Blockchain va fi exploatată pentru a dezvolta o infrastructură descentralizată, sigură și cognitivă de rețea și de calcul pentru explorarea spațiului în profunzime … Sper să dezvolte tehnologii care să recunoască amenințările de mediu și să le evite, de sarcini în mod automat. Sunt onorată că NASA a recunoscut munca mea și sunt încântată să continuăm să provocăm capacitatea tehnologiei de a gândi și de a funcționa singură “.

Citește și: MASTERCARD A ANGAJAT MAI MULȚI SPECIALIȘTI ÎN TEHNOLOGIA BLOCKCHAIN

Sistemul va folosi tehnologia “inteligentă a contractelor” care stau la baza construcției unei nave spațială care ar putea “gândi” pentru ea însăși, permițându-i să detecteze și să evite în mod automat resturile plutitoare în timp util. Wei Kocsis speră că, cu o astfel de tehnologie, navele spațiale vor putea să îndeplinească mai multe sarcini, să furnizeze mai multe date și să le ofere oamenilor de știință mai mult timp pentru analiza informației, deoarece nu vor mai fi ocupați de amenințările anticipate asupra mediului.

Universitatea din Akron nu a dezvăluit o cronologie pentru momentul în care tehnologia Wei Kocsis ar putea fi trimisă în spațiu. Cu toate acestea, Thomas Kacpura, manager de programe de comunicatii avansate de la NASA Glenn Research Center, a declarat ca aceasta este prima data cand Centrul a considerat aplicații Blockchain în ceea ce priveste comunicațiile spațiale și navigație.

În luna februarie, Qtum, o platformă de aplicații descentralizată Blockchain capabilă să ruleze “contracte inteligente”, a anunțat că primul său “nod Blockchain” a fost lansat în spațiu pe un satelit chinez.