NASA, interesata de LASERUL de mare putere de la MAGURELE

Reprezentantii NASA si-au exprimat INTERESUL fata de proiectul LASERULUI DE LA MAGURELE in cadrul unei discutii cu Mihnea Costoiu, ministrul delegat pentru Invatamant Superior, Cercetare Stiintifica si Dezvoltare Tehnologica, se arata intr-un comunicat remis vineri presei de Ministerul Educatiei Nationale.

Potrivit sursei citate, Costoiu a avut miercuri o intrevedere cu Christopher J. Scolese, directorul Centrului pentru Zboruri Spatiale Goddard, din cadrul NASA. Pe agenda discutiilor s-au aflat subiecte precum intensificarea cooperarii dintre cele doua state in domeniul cercetarii si inovarii, demararea unor programe de schimb de experienta si de mobilitati academice, la nivel de invatamant superior, precum si dezvoltarea proiectelor comune, convenite de cele doua parti, in urma vizitei anterioare a ministrului Mihnea Costoiu la sediul NASA, in luna ianuarie a acestui an.

Citeste si: LASERUL de mare putere de la MAGURELE va fi functional din iunie

“Partea americana si-a reiterat INTERESUL in legatura cu PROIECTUL ELI-NP, realizat la Magurele. In discutiile avute, un loc important l-a avut obiectivul dezvoltarii parteneriatelor pentru sprijinirea, cu ajutorul cercetarii spatiale, a agriculturii inteligente, respectiv necesitatea unei cooperari mai eficiente pentru managementul dezastrelor naturale. Ministrul Mihnea Costoiu a abordat in cadrul intalnirii subiectul participarii ROSA (Agentia Spatiala Romana), in calitate de membru al ESA (Agentia Spatiala Europeana) la programele comune cu NASA”, se spune in comunicat.

Citeste si: PRESEDINTELE PARLAMENTULUI European, in vizita pe platforma de la MAGURELE

Intalnirea a avut loc in cadrul unei vizitei efectuate de o delegatie romana, condusa de ministrul Mihnea Costoiu, in Statele Unite, in perioada 9-15 iunie, care are drept obiectiv dezvoltarea relatiilor de cooperare dintre Romania si SUA, in domeniul cercetarii.

Sursa foto: facebook.com