NASTASE: Am primit o oferta de la un guvern strain. E nevoie de alegeri parlamentare anticipate si de Legea gratierii

Fostul prim-ministru Adrian Nastase a fost eliberat, joi seara, din inchisoare, iar la iesirea din penitenciarul Jilava a declarat ca are nevoie de ceva timp pentru a lamuri proiectele pentru viitor si a adaugat ca are diverse idei extravagante, mentionand cateva dintre ele.

“Am nevoie de ceva timp ca sa lamuresc proiectele pentru viitor, vreau sa stau cu familia mea, le multumesc foarte mult pentru ca in aceste luni complicate au fost alaturi de mine. Am diverse idei extravagante, n-o sa vi le spuna cum, nici nu stiu daca o sa vi le spun. Banuiesc ca in ultimii 10 ani ati dus-o foarte bine fara mine, in ultimii 2 ani si mai bine, deci statul roman acum are doar doua puteri: Executivul si Justitia”.

Adrian Nastase a explicat ca a primit propunerea de a lucra pentru un guvern strain, afirmand ca “daca nu mai este nevoie de mine in Romania, va trebui sa gasesc un drum pentru viitor”.

Vezi aici declaratiile facute de Adrian Nastase la iesirea din penitenciarul Jilava

Totodata, fostul premier a vorbit si despre necesitatea unor alegeri parlamentare anticipate anul viitor, avand in vedere nevoia de “profesionalizare” a Parlamentului, dar si a Legii amnistiei si gratierii.

“Ar fi necesara a treia putere, Legislativul, ar fi nevoie anul viitor de alegeri parlamentare anticipate care sa construiasca un Parlament solid. Ar fi nevoie de o schimbare a legii electorale si revenirea la alegerile pe lista. O alta idee: cred ca ar trebui inteles un lucru simplu, din cand in cand este nevoie de o lege de amnistie fiscala, dar si de o lege a gratierii. Cred ca ea trebuie sa fie intr-o formula inteleapta, realizata intr-un mod inteligent. Ar fi absolut necesar. Am o experienta cu cei care acum cand am parasit penitenciarul m-au salutat de la ferestre. Dincolo de ceea ce poate sa insemne rautate, este important sa intelegem ca penitenciarul este o institutie depasita asa cum este acum, o fabrica pentru recidiva.”.