NASTASE, DEZAMAGIT: Intuitia imi spune ca USL-ul nu se va reface

Adrian NASTASE  a intrat in febra alegerilor europarlamentare! Fostul premier a facut o analiza a partidelor inainte de votul romanilor pentru PE, oferind chiar si o predictie vizavi de alegerile prezidentiale.

„Viata politica seamana tot mai mult cu experimentele de entertaimment. “Romanii au talent” sau “Dansez pentru tine” nu ar avea succesul de astazi – la o anumita categorie de populatie – fara faza de “play-off” – selectiile locale. Asa cum show-urile respective nu ar fi amuzante daca nu ar include gestica, uimirea, super-uimirea, admiratia, surpriza membrilor juriului si felul in care ei sar in picioare, sau cad de pe podium, socati de performanta concurentilor, de “tupeul si de obraznicia – in sens bun – a baietilor” (am preluat ceva si de la cronicarii de fotbal).

Citeste si: Adrian NASTASE: Pentru mine, PASTELE inseamna DRUMUL GOLGOTEI

Pentru prezidentiale, partidele au inceput deja castingul. Fac sondaje, examineaza scenarii – pentru turul I, pentru turul II, prezenta la vot – examineaza profilul de prezidentiabil, caracterul de prezidentiabil, ideea de tandem, formule de alianta…

Tatonari deocamdata. Din acest punct de vedere, alegerile europarlamentare vor fi un fel de sondaj national cu un esantion foarte larg.

Rezultatul lor – in ceea ce priveste prezidentialele – poate fi inselator. Din cauza prezentei la vot, din cauza ca vor evidentia optiuni generale pentrupartide, nu pentru persoane. Cu atat mai putin pentru candidatii potentialila prezidentiale”, a scris NASTASE pe blogul personal.

Fostul premier stie si cum se vor grupa principalele forte plolitice ale Romaniei, inainte de alegerile prezidentiale.

Citeste si: NASTASE, BECALI, FENECHIU: Afla care sunt demnitarii si oficialii care vor petrece PASTELE la INCHISOARE

Intuitia imi spune ca USL-ul nu se va reface (din pacate), ca PSD va forma un tandem (candidat de presedinte/candidat de premier), iar reprezentantii Dreptei vor merge separat (cel putin doi dintre ei) pentru turul I si se vor grupa dupa turul II. Vom vedea mai clar dupa alegerile europarlamentare”, a mai notat Adrian NASTASE.

Sursa foto: jurnalul.ro