NASTASE explica de ce BASESCU trebuie SUSPENDAT. Comparatia cu Ion ILIESCU

Adrian NASTASE a tinut sa explice, astazi, de ce fostul presedinte Ion IILIESCU nu a incalcat Constitutia atunci cand s-a implicat in campania electorala, aparand pe aceleasi afise electorale alaturi de el.

Declaratia fostului premier vine in contextul anuntului facut de Victor Ponta potrivit caruia Guvernul va sesiza CCR privind implicarea in campania electorala pentru alegerile europarlamentare a lui Traian BASESCU.

Citeste si: ICCJ a respins CONTESTATIA lui ADRIAN NASTASE

„Mi s-a reprosat ca, in campania electorala din 2004, am folosit, pe unele afise, fotografii cu Ion Iliescu. Vreau sa reamintesc faptul ca, in acel an, au avut loc,concomitent, alegeri prezidentiale si alegeri parlamentare. Ion Iliescu candida pentru un loc de senator si eu candidam pentru un loc de deputat (in paralel cu alegerile prezidentiale).

Problema candidaturii lui Ion Iliescu fusese contestata la Curtea Constitutionala. In concret, un numar de 54 de parlamentari PD si PNL (intre care Radu Berceanu, Anca Boagiu, Crin Antonescu, Puiu Hasotti, Mona Musca, Eugen Nicolaescu) au atacat la CCR, in 9 septembrie 2004, dispozitiile art.5 din Legea pentru alegerea Camerei Deputatilor si a Senatului, care prevedea “Presedintele Romaniei in functie la data alegerii Camerei Deputatilor si a Senatului, daca se afla in ultimele trei luni ale mandatului, poate candida ca independent pe listele unui partid politic, unei aliante politice sau aliante electorale pentru obtinerea unui mandat de deputat sau senator”.

Citeste si: Adina VALEAN, despre BASESCU: Tricoul cu MARUL, mi se pare NEPOTRIVIT

Prin Decizia nr.339/2004, Curtea a stabilit ca textul este constitutional.

In aceste conditii, “candidatul pentru postul de senator” Ion Iliescu putea sa-si faca poze de campanie cu cine dorea…”, a postat Nastase pe blogul personal.

Sursa foto: adevarul.ro