Nationala de fotbal a artistilor a CASTIGAT Campionatul Mondial

Nationala artistilor-fotbalisti a Romaniei a obtinut la Moscova titlul de campioana mondiala la Art-Football – 2014, potrivit unui comunicat al Ambasadei Romaniei in capitala Rusiei.

In perioada 23 mai — 2 iunie, la Moscova s-a desfasurat cea de-a patra editie a Festivalului de muzica si fotbal Art-Football (Campionatul mondial Art-Football), organizat cu sprijinul Guvernului rus, al administratiei orasului Moscova si al presedintelui FIFA, Sepp Blatter.

La competitia din acest an, echipa nationala a artistilor-fotbalisti a Romaniei a devenit campioana mondiala, CASTIGAND in finala, pe 1 iunie, cu 4-3 (dupa executarea loviturilor de la 11 metri), intr-un meci impotriva selectionatei Israelului. Locul al treilea a fost ocupat de echipa Rusiei.

Nationala artistilor-fotbalisti a Romaniei a beneficiat de o puternica sustinere din partea Ambasadei Romaniei in Federatia Rusa pe toata durata evenimentului. Reprezentanta diplomatica a Romaniei la Moscova a mobilizat personalul din ambasada, precum si pe membrii comunitatii romanesti din capitala rusa, astfel ca romanii aflati la Moscova au participat in numar mare la toate etapele Campionatului Mondial “Art-Football”.

Citeste si: Alex Velea se pricepe la fussball. GALERIE FOTO

In afara de spectacolul sportiv, reprezentantii echipei Romaniei au sustinut concerte de muzica pe scenele amenajate special in acest scop in parcul “Sokolniki” si pe stadionul “Lokomotiv” din Moscova, artistii romani fiind bine primiti si aplaudati atat de romanii din Rusia, prezenti in numar mare la eveniment, cat si de publicul local.

In 2014, la Campionatului Mondial Art-Football au participat, in total, 16 echipe de artisti-fotbalisti, reprezentand urmatoarele tari: Brazilia, Coreea de Sud, Estonia, Germania, Iran, Israel, Italia, Japonia, Kazahstan, Marea Britanie, Olanda, Romania, Rusia, Slovacia, Slovenia, Turcia.

Reprezentativa de artisti-fotbalisti a Romaniei a facut parte din grupa C (fiind cap de serie, dupa ce, in 2013, a devenit vice-campioana mondiala), alaturi de Slovacia, Coreea de Sud si Italia, pe care le-a invins cu 5-3, 7-1 si, respectiv, 7-1. In semifinala, selectionata Romaniei a invins Brazilia cu 2-1.

Citeste si: Trupul neinsufletit al lui Cristian Grigorescu, gasit pe plaja in statiunea Jupiter

Din nationala de artisti-fotbalisti a Romaniei fac parte solistii Adrian Enache, Aurelian Temisan, Andrei si Kamara (trupa Alb-Negru), Tavi Clonda, Marian Bogdan Tascau si Varniote Rares (Trupa Free Deejays), Pepe, interpretul francez Ralflo, Mihai Sturzu (Trupa HI-Q), Bogdan Andras (Trupa Ro-Mania), Stefan Ciobanu, Jimmy Dub, realizatorii Dani Otil (“Neata cu Razvan si Dani”, de la Antena 1), Cornel Pasat (Trupa Flamingo Boys), actorii Lucian Ghimisi (directorul teatrului “Ion Creanga”), Andrei Duban, Andrei Mateiu si multi altii. Din lotul echipei mai fac parte fostii fotbalisti internationali Daniel Chirita si Robert Nita, iar fostul jucator international Cristian Buturuga (FC Arges) este antrenorul echipei artistilor-fotbalisti a Romaniei.

Sursa foto: facebook.com