Nationala Romaniei are un echipament si o emblema noua! Foto si declaratii in articol

Nationala Romaniei va juca in echipamente noi, Federatia Romana de Fotbal prezentand vineri cele trei randuri de tricouri si sorturi. Totodata, FRF a prezentat si noua identitate vizuala a primei reprezentative.

Echipamentul principal va ramane de culoare galbena, noutatea fiind cele trei dungi in culorile drapelului national. Acestea apar in partea stanga a tricoului si pe lateralul sorturilor. Echipamentul de rezerva are culoarea rosie si vine cu doua dungi galbene pe tricouri si sorturi. De asemenea, al treilea echipament este integral albastru si are si el tricolorul pe tricouri si sorturi.

Noutatea o reprezinta emblema care apare pe tricouri, FRF renuntand la sigla traditionala a forului pentru una complet noua. Acest blazon are forma de scut si contine elementele grafice ale celor cinci mari provincii ale tarii. Muntenia, Moldova, Ardealul, Oltenia si Dobrogea sunt repezentate pe noua emblema a echipei nationale.

”De astazi, tricolorii joaca pe piept cu un blazon in care istoria romanilor si sustinerea lor sunt laolalta pentru victorie. Noul blazon al Echipei Nationale si noul echipament vor fi pentru tricolorii de azi si de maine o chemare la unitate si la daruire. Pentru ca doar impreuna putem fi mai buni si doar impreuna putem castiga”, a declarat presedintele FRF, Razvan Burleanu.

”Ma bucur foarte mult ca noul drum pe care l-a inceput Echipa Nationala coincide cu acest nou echipament si aceasta noua identitate. Stiti ca am fost, sunt si voi fi mereu un luptator si un patriot – de aceea cred ca va conta foarte mult pentru jucatori sa poarte cu si mai multa mandrie acest tricou innobilat cu blazonul Romaniei si sa lupte in fiecare secunda pentru toti romanii”, a adaugat selectionerul Romaniei, Cosmin Contra.

Noua identitate vizuala a echipei nationale vine in intampinarea anului 2018, cand Romania isi aniverseaza centenarul. Romania urmeaza sa inaugureze noul echipament pe 9 noiembrie, cand va intalni Turcia intr-un meci amical ce va avea loc la Cluj.

Sursa foto: frf.ro