Naționala României ”pleacă” de la Pro Tv! Cine va transmite partidele în următorii 4 ani

Partidele naționalei de fotbal a României nu vor mai fi transmise de Pro Tv. Postul din Pache Protopopescu a eșuat în tentativa de a achiziționa drepturile tv pentru perioada 2022-2025, timp în care meciurile primei reprezentative ale țării noastre vor fi transmise de alte două posturi de televiziune, anunță în exclusivitate gsp.ro.

Astfel, conform sursei citate, Antena 1 și Prima Tv își vor împărți partidele pe care naționala de fotbal a României le va disputa în preliminariile Euro 2024 și Mondialul din 2026, dar și în două ediții de Liga Națiunilor. Pro TV va mai transmite prima reprezentativă până la finalul acestui an, în care mai sunt de disputat cele 7 jocuri rămase în preliminariile Campionatului Mondial din 2022.

Pachetul adjudecat de Antena 1 și Prima Tv are un total de peste 30 de partide, în 3 competiții: preliminariile Campionatului European 2024, care va fi găzduit de Germania, calificările pentru Mondialul din 2026, care se va disputa în SUA, Mexic și Canada, dar și două ediții de Liga Națiunilor (2022 și 2024)! Cu precizarea că partidele nu vor fi transmise simultan de cele două posturi, iar Antena 1 va avea avantajul de a alege prima!

Campionatul Mondial, care va avea loc peste un an și jumătate în Qatar va fi difuzat în exclusivitate de TVR și se va desfășura între 21 noiembrie și 18 decembrie 2022.

Sursa foto: sport